2 min. čitanja

Prvi pulski "Pride" održan bez ozbiljnijih incidenata!

Prvi pulski "Pride" održan bez ozbiljnijih incidenata!
Foto: Screenshot/YouTube

Doduše, na sam dan održavanja javnog okupljanja oko 11:45 sati na pulskim Giardinima 48-godišnji muškarac je na drzak način narušavao javni red i mir tako što je pod utjecajem alkohola vikao neprimjerene riječi okupljenima.

Jučer je s početkom u 18 sati na Trgu Portarata te kasnije na području užeg centra grada održano javno okupljanje ''Prva pulska povorka ponosa - Pula Pride'', na kojem je sudjelovalo oko 500 sudionika.

Kako bi javno okupljanje proteklo u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji te su policijski službenici bili raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja.

Policijske aktivnosti rezultirale su time da je javno okupljanje proteklo bez protupravnih ponašanja, odnosno mirno i bez izgreda, navode iz PU istarske.

Tri incidenta

Iako je samo javno okupljanje proteklo mirno, evidentirana su tri događaja koja se mogu dovesti u vezu s navedenim javnim okupljanjem.

U četvrtak, 20. lipnja oko 19.45 sati nepoznata osoba je u dvorištu društvenog centra u Gajevoj ulici sa skele skinula zastavu duginih boja, dok je dan kasnije, 21. lipnja u jutarnjim satima, pulska policija zaprimila dojave da se na dvije lokacije nalaze natpisi koji pozivaju na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihovog spolnog opredjeljenja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje i tragaju za počiniteljima.

Na sam dan održavanja javnog okupljanja oko 11.45 sati na pulskim Giardinima 48-godišnji muškarac je na drzak način narušavao javni red i mir tako što je pod utjecajem alkohola vikao pred prolaznicima neprimjerene riječi u svezi održavanja javnog okupljanja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici uhitili su muškarca radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovo javno okupljanje sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.