1 min. čitanja

Prvi operacijski zahvat u Rovinju nakon gotovo trideset godina

Prvi operacijski zahvat u Rovinju nakon gotovo trideset godina
Foto: Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj

U Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj, u četvrtak, 16. svibnja 2024., uspješno je obavljen prvi operacijski zahvat na šaci, nakon kojeg se pacijent uspješno oporavio i otpustio na kućnu njegu, čime se Bolnica, nakon gotovo trideset godina, ponovo vratila svojim korijenima.

Operativni zahvat izvršen je zahvaljujući doktorima izv.prof.dr.sc. Hariju Jurdani i Ratku Salamonu, specijalistima ortopedije i traumatologije koji su naveli da se operativna procedura radi uz veoma male rezove te da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu.

Operativni zahvat ne bi bio izvodiv bez sudjelovanja doc.prim.dr.sc. Lade Kalagac Fabris, specijaliste anesteziologije i reanimatologije i uže specijalnosti iz intenzivne medicine, kao i sestara Dnevne bolnice Barbare Lupetina, Katarine Krnjus i Natali Lenić.

- Meni kao ravnatelju, profesionalno najveće zadovoljstvo čini činjenica da se kirurgija vratila u našu Ustanovu. Ovaj pothvat predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada i osobni vrhunac svih mojih ravnateljskih mandata, a koji uspjeh ponosno dijelim sa svim svojim kolegama. Smatram da obnovom operacijske sale, kao dio šire dnevne bolnice i njenom ponovnom aktivacijom zaokružujemo uslugu u profesionalnom smislu i još snažnije ulazimo u razdoblje koje je pred nama. Broj i raznolikost operacijskih zahvata će rasti, brza tranzicija između dijagnostike, zahvata i rehabilitacije u istoj ustanovi će garantirati bolje ishode za naše pacijente. Također, želim izraziti dobrodošlicu doc.prim.dr.sc. Ladi Kalagac, dr.med., specijalistu anesteziologije, reanimatologije i medicine boli. S njom započinje nova djelatnost u našoj bolnici i nova era: era medicine boli. Radujem se svijetloj budućnosti naše voljene ustanove i svima nama - istaknuo je za Radio Pula ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj, izv.prof.dr.sc. Marinko Rade.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.