1 min. čitanja

Prva akcija brodice za hitan medicinski prijevoz iz Malog Lošinja

Prva akcija brodice za hitan medicinski prijevoz iz Malog Lošinja
Foto: Twitter

MALI LOŠINJ - Danas tijekom jutra je novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke.

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine je zaprimio jutros u 10.08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji posada Lučke ispostave Mali Lošinj, isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10.21 sati, a nakon putovanja u trajanju od nešto više od sat vremena, u 11:45 brodica je pristala u luku Rijeka - Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom  su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Podsjetimo, nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke. Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.