1 min. čitanja

Propao i drugi pokušaj prodaje 3. MAJA

Propao i drugi pokušaj prodaje 3. MAJA
Foto: KanalR video screenshot

Do srijede. 31. kolovoza u 14:00 sati, nitko nije iskazao interes za kupnju 88,26 posto dionica 3. MAJA koje se prodaju u stečajnom postupku Uljanika, potvrdila je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić.

Istovremeno, Uljanik u stečaju od riječkog brodogradilišta 3. MAJ potražuje iznos od 140 milijuna kuna, o čemu se vodi sudski spor.

Čini se da će država kao odlučujući vjerovnik Uljanika imati ključnu ulogu u okončanju stečajnog postupka nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga, rekla je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić.

Najavila je da će se prema Skupštini vjerovnika nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga ići s prijedlogom da se nastave aktivnosti oko unovčenja stečajne imovine kako bi se okončao stečajni postupak Uljanika i »3. MAJ« oslobodio utega. - Republika Hrvatska kao najveći vjerovnik ima i većinu od 65 posto broja glasova na Skupštini, pa se očekuje da će odluku o raspletu donijeti predstavnici Ministarstva financija - rekla je Ružić za Hrvatski radio.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEIZVJESNA BUDUĆNOST RIJEČKOG ŠKVERA Hoće li se prodati 3. Maj?
Jučer je održana Glavna skupština 3. Maja”, na kojoj su prihvaćena financijska izvješća o poslovanju u prošloj godini te dane razrješnice direktoru i članovima Nadzornog odbora ovog brodogradilišta, piše Novi list. Kao što je poznato, riječko brodogradilište prošlu je poslovnu godinu zaklj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.