1 min. čitanja

Promet Sueskim kanalom odvija se normalno nakon kvara na teretnom brodu

Promet Sueskim kanalom odvija se normalno nakon kvara na teretnom brodu
Foto: Google Earth / Screenshot

Brodski promet u Sueskom kanalu nastavio se normalno odvijati u ponedjeljak nakon što su tegljači odvukli teretni brod natovaren žitaricama iz ukrajinske luke koji se pokvario dok je prolazio kanalom, priopćila je Uprava Sueskog kanala (SCA).

Očekivala su se samo manja kašnjenja zbog kvara, a konvoji brodova nastavili su redovit tranzit do 11:00 sati po lokalnom vremenu, objavila je tranzitna agencija Leth.

Brodu M/V Glory, koji je plovio prema Kini, dogodio se tehnički kvar dok je prolazio Sueskim kanalom, prije nego što su ga četiri tegljača odvukla do prostora za popravak, priopćila je Uprava Sueskog kanala (SCA).

Sueski kanal jedan je od najprometnijih plovnih putova na svijetu i najkraća plovna ruta između Europe i Azije.

Golemi kontejnerski brod Ever Given nasukao se 2021. godine zbog snažnih vjetrova na južnom dijelu kanala i blokirao promet na šest dana.

Brod M/V Glory za rasuti teret plovi pod zastavom Maršalovih Otoka, pokazali su podaci sa stranica za praćenje plovila VesselFinder i MarineTraffic.

Isplovio je iz ukrajinske luke Čornomorsk 25. prosinca na prema Kini sa 65.970 metričkih tona kukuruza, prema Zajedničkom koordinacijskom centru (JCC) sa sjedištem u Istanbulu koji nadzire ukrajinski izvoz žitarica.

JCC, s predstavnicima Ujedinjenih naroda, Turske, Ukrajine i Rusije, objavio je da je brodu odobren nastavak putovanja iz Istanbula nakon inspekcije provedene 3. siječnja, prenosi Glas Istre.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.