1 min. čitanja

Projekt luke u Kaštel Starom bit će gotov do proljeća 2022. godine

Projekt luke u Kaštel Starom bit će gotov do proljeća 2022. godine
Foto: SDŽ

KAŠTEL STARI – Dovršetak projekta luke u Kaštel Starom, čija je vrijednost 51 milijun kuna, očekuje se do proljeća 2022. godine. Radi se o jako dobrom primjeru sinergije svih razina vlasti, s obzirom na to da je ovo jedini projekt ovoga tipa, u kojemu lokalna zajednica sudjeluje s gotovo 14 milijuna kuna.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je, u društvu svoga zamjenika Stipe Čogelje, ravnatelja Lučke uprave Domagoja Maroevića i gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića, posjetio gradilište luke.

– Projekt je hvale vrijedan jer će 200 komunalnih vezova služiti za lokalno stanovništvo. S druge strane, ovaj projekt ima i estetski učinak jer se radi o prekrasnom ambijentu. Ovo će biti i okupljalište turista, ali i mladih ljudi s područja Kaštela – izjavio je župan Blaženko Boban.

– Dugo godina smo čekali ovaj projekt i on je od najveće koristi našim ribarima i njihovu športskom društvu. Vjerujem da će i oni biti zadovoljni jer će imati svoju lučicu u kojoj će moći ostaviti svoje brodove – izjavio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Foto: SDŽ

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je sa 6 milijuna kuna sufinanciralo izgradnju ovoga projekta, a Grad Kaštela izdvojio je 14 milijuna kuna.

– Ostatak u iznosu od 31 milijun kuna će osigurati Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije kao i sama Županija iz vlastitih sredstava. Važnost projekta je prije svega za lokalno stanovništvo jer je riječ o komunalnoj luci koja je otvorena za javni promet. Izgradnjom lučice i lukobrana dugog 200 metara dobit će se 200 novih vezova – rekao je ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.