2 min. čitanja

Projekt Kul_tur.kom ima za cilj poticanje kulture komuniciranja u turizmu

Projekt Kul_tur.kom ima za cilj poticanje kulture komuniciranja u turizmu
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK - Udruga  turističkih vodiča "Mihovil"  Šibenik, u suradnji s Društvom psihologa Šibensko - kninske županije, provodi projekt "Kul_tur.kom - Kultura komuniciranja u turizmu", odobren i sufinanciran u sklopu natječaja Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske kroz Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022.

U vrijeme kad je dinamika turističkih trendova nepredvidiva, što može dovesti do niza delikatnih situacija, te u vrijeme globalizacije, kada se sve više susrećemo s gostima iz raznih kultura – više nego ikad potrebna je edukacija iz širokog spektra komunikacijskih vještina, posebice jer nam je prioritet održivi turizam.

Predloženi projekt ima za cilj educirati turističke vodiče, učenike, studente, te djelatnike u turizmu u vještinama iz dva srodna područja. Zbog ojačanih kompetencija, stečenih novih vještina i znanja sudionici u ovom projektu će bolje konkurirati na tržištu rada, biti kvalitetniji kadar, a zanimanje turističkog vodiča će poslužiti i kao izvrstan primjer cjeloživotnog obrazovanja i primjer karijere u turizmu za učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik i studente Veleučilišta u Šibeniku.

Završetkom edukacije, osim što dolazi do poboljšanja kvalitete kadrova u turizmu, povećavaju se prilike, poboljšava kvaliteta ponude lokalnih poslova, osigurava se zadovoljstvo posjetitelja, te stvaraju uvjeti za gospodarski napredak i ekonomsku održivost ponude u turizmu kroz jačanje konkurentnosti destinacije.

Sredstva su namijenjena za sljedeće aktivnosti:

  1. Jednodnevna edukativna radionica Govorničke akademije Demosten

Teme radionice su poslovni bonton i protokol, te kultura ophođenja i interkulturalne razlike u komunikaciji, a namijenjena je dionicima ovog projekta.

Cilj radionice  je podignuti svijest o problemima i šumu u komunikaciji zbog koje dolazi do pružanja lošije usluge u turizmu, podignuti kompetencije dionika za rad u turizmu, te zainteresirati učenike i studente za razvoj karijere u turizmu kroz zanimanje turističkog vodiča.

  1. Edukativne radionice Društva psihologa Šibensko – kninske županije

Radionice su namijenjene  za dionike u projektu na temu kulture komuniciranja u turizmu. Cilj ovih radionica jest podignuti svijest o potrebi prilagodbe svakom posebnom gostu ili grupi, kako prepoznati zahtjevnu situaciju i kako ju riješiti. Također, osvijestiti će se potreba za kvalitetnom i kulturnom komunikacijom u turističkom sektoru, kao i u ostalim društvenim granama i općenito u komunikaciji.

  1. Edukativna šetnja i razmjena iskustava

Po  završetku edukacija,  radionica i  predavanja, članovi  Udruge turističkih  vodiča  „Mihovil“ Šibenik organizirat će turistički razgled grada kako bi se učenici i studenti upoznali sa zanimanjem turističkog vodiča i nastavili svoju karijeru u turizmu. Za ostale pridružene partnere razgled grada predstavljao bi razmjenu iskustava i sistematizaciju usvojenih komunikacijskih vještina.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.