5 min. čitanja

PROGRAM TVOG KOMPJUTORA U Selinama ženi dodijelili pa poništili vez za barku: "Žao nam je, došlo je do greške!"

PROGRAM TVOG KOMPJUTORA 
U Selinama ženi dodijelili pa poništili vez za barku: "Žao nam je, došlo je do greške!"
Foto: Čitatelj

Tajana Čulina ima barku i mislila je da ima i vez. No izgleda da vez ipak nema. Došlo je do administrativne greške i totalne drame.

- Tko radi taj i griješi, ispričat ćemo se gospođi preko odvjetnika, no ugovor o vezu moramo poništiti - rekao nam je ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola koji napominje da ova lučka uprava ima preko 8000 ugovora s korisnicima i previd se ponekad jednostavno dogodi. Osim toga, kaže kako se radi o grešci koja je nastala iz "najbolje namjere" da se gospođi pomogne, no referent je pogriješio za nekoliko metara, tj. mislio je da joj daje rješenje unutar područja za koje je zadužena ŽLU Zadar. No, nije bilo tako!

Vez koji je gospođa Čulina dobila ugovorom, ispostavilo se, za nekoliko metara izlazi iz lučkog područja i sad ugovor koji nije ni smio biti napravljen moraju poništiti.

Zapravo iz daljnjeg razgovora s djelatnicima ŽLU Zadar, saznajemo kako je došlo do kompjutorske greške. Naime, zamjenik ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar, gospodin Zrilić objašnjava kako u programu ima 118 mjesta, a u stvarnosti 116. Povjerenje u kompjutorski program koji je očito bio "u krivu" dovelo je do toga da se sa ženom potpiše ugovor koji je zapravo nevažeći jer vez 118 uopće nije u lučkom području već spada pod pomorsko dobro i ingerenciju Općine.

No, jeli se sve moglo izbjeći izlaskom na teren? Vjerojatno da, no na teren se nije izašlo pa je najbolja namjera postala noćna mora.

- Dva mjeseca su mi obećavali da će izaći na teren. I tako su tjedan za tjednom odgađali dolazak - izjavila nam je u telefonskom razgovoru Tajana Čulina. Umjesto toga dobila je rješenje o vezu i sva sretna ga je prihvatila, no veselje je kratko trajalo.

Foto: Čitatelj

Žena je bijesna i optužuje ŽLU te susjede

Gospođa Čulina, bijesna zbog vijesti da vez sada više nema odlučila se obratiti medijima, a u svom je dopisu također prozvala ŽLU za nekulturnu komunikaciju, susjede za prijetnje i najavila pravnu borbu.

- Jutros sam zaprimila telefonski poziv s broja 095 4433112 i 023 250565 od osobe koja se predstavila kao zamjenik ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar gsp. Zrilić. U daljnjem tijeku razgovora, gsp Zrilić, mi je vrlo nekulturnim tonom naložio da dođem odmah u prostorije ŽLU Zadar i da raskinem Ugovor o vezu u Selinama, te da u najkraćem mogućem roku s veza uklonim svoj čamac - tvrdi Čulina koja kaže kako joj je Vedran Zrilić doslovno rekao da ima 40 minuta da se "nacrta" u njegovoj kancelariji i da prestane uzdisati jer ga to iritira.

- Kao razloge je naveo da su zaprimili navodnu predstavku potpisanu od strane 17 osoba i da se navedeni vez ne nalazi u obuhvatu ŽLU Zadar - navodi gospođa Čulina.

Osim toga kaže da je nakon što je dobila ugovor počela dobivati i prijetnje susjeda.

- Od gsp. Jusup Ivana-Bebo zaprimila sam ozbiljne prijetnje koje sam prijavila PP Obrovac, nakon čega su djelatnici MUP-a s istim obavili razgovor. I nakon privezivanja čamca na dodijeljeni vez, od strane gđe Grete Jusup sam bila izložena verbalnim neugodnostima, prilikom čega mi je ista tvrdila da nije u redu da se tamo vežem, jer su oni tu napravili kupalište za svoje goste - tvrdi Tajana Čulina.

- Dakle, ja sam u propisanoj proceduri od strane nadležnog tijela, sklopila Ugovor o vezu i ne pada mi na pamet da ga temeljem telefonskog razgovora, dolazim samostalno raskinuti. Vas, kao predstavnike ŽLU Zadar pozivam da, ukoliko smatrate da sam vez dobila protivno propisima, poduzmete Zakonom propisane postupke za raskid ugovora i da mi o tome na propisan način dostavite rješenje, kako bih mogla poduzeti daljnje pravne korake. Ovakav način komunikacije i pokušaj da me se zastrašivanjem prisili na raskid, vidim kao način pogodovanja osobama koje godinama, na nezakonit način, koriste pomorsko i javno dobro, pri čemu izgleda da imaju i podršku pojedinaca unutar državnog tijela upravo zaduženog za zakonitost - završava gospođa Čulina koja kaže da joj je netko brod i odvezao nakon čega je ponovno pozvala policiju.

Foto: Čitatelj

I što dalje?

Sigurno da nitko nema pravo svojatati pomorsko dobro, i ako ima istine u ovom za što optužuje susjede, poruka je jasna - svaka povreda ili svojatanje pomorskog dobra će se sigurno sankcionirati!

S druge strane u razgovoru sa zamjenikom ravnatelja ŽLU Zadar, gospodinom Vedranom Zrilićem, koji je prozvan za nekulturu stižu drugačije informacije.

- Nama je svakako žao zbog nastale situacije, pogriješili smo što smo dali ugovor iz najbolje namjere, no on je jednostavno nevažeći. Osim toga, odbacujem navode da sam bio nekulturan prema gospođi Čulini, potpuno negiram takvo nešto - kaže zamjenik Zrilić.

A pomorsko je dobro, tvrdi zamjenik, povrijedila i sama gospođa Čulina.

- Ona je nakon dobivanja ugovora bacila kolpo morto, vezala se lancima, "ubužala" vitice, bacila blok u more, što po ugovoru nema pravo raditi - rekao je zamjenik Vedran Zrilić.

ŽLU Zadar je na sebe svojom greškom, osim bijesa gospođe Čuline navukla i bijes nekih mještana Selina koji im prigovaraju da su joj dali vez na mjestu gdje se oni kupaju!

Foto: Čitatelj

I tako je zbog greške nečijeg kompjutora i neizlaska na teren nastala prava drama u Selinama.

Moguće je da je referent imao najbolju namjeru pomoći gospođi Čulini, no ipak je nastala drama. Zbog kompjuterske greške i neizlaska na teren čime bi se utvrdilo pravo stanje stvari.

Drama koja nije ugodna ni gospođi Čulini koja čas ima čas nema vez, ni ŽLU Zadar na koju su zbog njihove greške bijesni i gospođa Čulina i pola Selina, a ni mladom referentu koji je možda zaista htio najbolje, a ispalo je najgore. Usput rečeno, u telefonskom razgovoru s gospođom Čulinom ona je za spomenutog mladog referenta izrazila razumijevanje i zabrinutost mogućnošću da on zbog svega ima bilo kakvih problema.

Ostaje za vidjeti kako će se sve skupa pravno rasplesti, a što se ŽLU Zadar tiče pouka je da svakako trebaju dvije stvari: češće izlaziti na teren i novi program svog kompjutera.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.