1 min. čitanja

Produljen rok za prijavu na potpore kompenzacije štete ribarima koju uzrokuju dupini

Produljen rok za prijavu na potpore kompenzacije štete ribarima koju uzrokuju dupini
Foto: Gillag / Pixabay

Na mrežnim stranicama Uprave ribarstva je objavljena obavijest koju prenosimo u cijelosti:"OBAVIJEST! Produljenje roka za prijave za državne potpore male vrijednosti i kompenzacije za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci (dupini) u 2024. godini.

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da su, nastavno na promjene u zakonodavstvu Europske unije, u tijeku izmjene nacionalnog zakonodavstva, točnije donošenje novih pravilnika kojima se regulira provedba mjere dodjele državne potpore male vrijednosti u ribarstvu i akvakulturi te mjere „Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti“ – kompenzacija za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci.

Navedenim izmjenama nacionalnog zakonodavstva se, između ostalog, planira produljiti rok za podnošenje zahtjeva za potporu u 2024. godini (trenutno je planirano da rok za podnošenje zahtjeva za obje mjere bude do 1. srpnja).
 
Novi pravilnici, obrasci i popisi dokumentacije koja se prilaže uz zahtjev za potporu će nakon službene objave biti dostupni na internet stranici Uprave ribarstva, a na kojoj se mogu pratiti i sve informacije i novosti po pitanju državnih potpora. 
 
Napominjemo da će se zahtjevi za potporu koji su već podneseni prema postojećim pravilnicima i na postojećim obrascima uzeti u obzir u obradi, te će se u takvim slučajevima od korisnika tražiti dopuna/obrazloženje/ispravak, ako bude potrebno, poručuju iz Uprave ribarstva.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.