2 min. čitanja

PRODAJE SE OTOK U ISTRI Ima ih na prodaju po Kvarneru i Dalmaciji

PRODAJE SE OTOK U ISTRI Ima ih na prodaju po Kvarneru i Dalmaciji
Foto: Youtube / Istra Odozgo / Screenshot
MEDULIN – Tražite stan, kuću, parcelu ili možda – otok? Nema problema. Hrvatska ima pregršt otoka na prodaju. Prodaju se kao ekskluzivne nekretnine s postojećim objektima, a cijene se kreću i do vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura koliko stoji i otok Ceja u Medulinskom zaljevu.

Prodaje se nenaseljeni otočić Ceja u Medulinskom zaljevu i to za vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura!

Ceja je dobrim dijelom u privatnom vlasništvu. Naime, od ukupne površine 162 tisuće kvadratnih metara, 102 tisuće su u privatnom vlasništvu, a ostatak je u vlasništvu države.

No, kako doznaje Istra24 od agentice za nekretnine kod koje je oglašena prodaja otoka, vlasništvo bi se uskoro moglo promijeniti.

Foto: Boris Kačan

Mir, tišina i lijepe plaže

S obzirom na to da se na Ceji nalazi tek jedan ugostiteljski objekt, otočić je poznat po miru i tišini, ali i po lijepim plažama.

Na otoku postoji i stara kućica površine 40 četvornih metara, koja je izgrađena, piše u oglasu, prije 1968. godine.

Ceju turisti posjećuju češće no domicilno stanovništvo i to uglavnom privatnim plovilima ili organiziranim brodskim prijevozom. Je li nekome od njih do te mjere “zapeo za oko” da su voljni izdvojiti više od 20 milijuna eura za uživanje u klimi, flori i fauni juga Istre – doznat ćemo uskoro.

U međuvremenu, treba reći kako se Hrvatska – zemlja tisuću otoka – očito u budućnosti voljna odreći tog prepoznatljivog slogana. Dakako, uz dobru cijenu.

Osim jedinstvene Ceje u Medulinskom zaljevu, na prodaju su, naime, brojni otoci u Kornatskom arhipelagu. Neki od njih površinom su tri do četiri puta veći od Ceje, a cijene im se, ovisno o blizini Nacionalnog parka, kreću od 11 do 70 eura po metru kvadratnom.

Što ponijeti na pusti otok?

Otok samo za sebe pronaći možete i u centralnoj Dalmaciji, ali ni to nije sve. Otok u Šibenskom arhipelagu prodaje se za 700 tisuća eura, a oko cijene otoka kraj Malog Lošinja u akvatoriju sjevernog Jadrana – možete i pregovarati. Za pretpostaviti je ipak kako će cijena biti “paprena” s obzirom na to da se radi o površini od 400 tisuća kvadratnih metara.

Dakle, ljeto se bliži, a sve što biste sa sobom trebali ponijeti na pusti otok u lijepoj našoj je – debeli novčanik.

Martina Pereša

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.