1 min. čitanja

PRIJEVARE U DUBROVNIKU Oglase najam stana, a onda lukavo uzmu nimalo jeftin polog

PRIJEVARE U DUBROVNIKU Oglase najam stana, a onda lukavo uzmu nimalo jeftin polog
Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK - U posljednjih nekoliko godina učestale su prijevare građana putem interneta, dubrovačka policija stoga želi upoznati građane s novim pojavnim oblikom prevare vezano za najam  stanova.

U Policijsku postaju Dubrovnik jučer je pristupio 27-godišnjak koji je policijskim službenicima prijavio oblik prijevare s kojim se do sada nismo susretali i stoga želimo poslati upozorenje građanima.

Naime, oštećeni 27-godišnjak je 12. veljače preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je, putem svog profila, oglašavala najam dvosobnog stana na području Dubrovnika.

Kada je stupio u kontakt s navedenom osobom, ona mu je kazala kako stan više nije u njenom vlasništvu te mu je proslijedila kontaktne podatke navodnog novog vlasnika stana čije je prebivalište izvan Republike Hrvatske.

S navodnim novim vlasnikom je dogovorio najam stana i plaćanje pologa i tri mjesečne stanarine unaprijed. Kada je oštećeni uplatio traženi novčani iznos od 1.798,15 eura, navodni vlasnik stana mu se više nije javljao te je 27-godišnjak shvatio da je prevaren i slučaj je prijavio policiji.

Nakon zaprimljene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u koje će biti uključena i međunarodna policijska suradnja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.