1 min. čitanja

Prijave protiv troje službenika zbog nezakonite legalizacije u Puli

Prijave protiv troje službenika zbog nezakonite legalizacije u Puli
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA - Istarska policija prijavila je kazneno troje službenika jedinica regionalne samouprave koje sumnjiči da su izdali nezakonito rješenje kojim je legalizirana bespravno izgrađena građevina u Pomeru kod Pule.

Unatoč tome što ne ispunjava zakonske uvjete, investitoru je izdano rješenje o legalizaciji objekta, a u čemu su sudjelovali djelatnici jedinice regionalne samouprave.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i poticanja na pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 53-godišnjak, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave koja je bila nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015. godine, na poticaj 49-godišnjakinje vlasnice nekretnine na području Pomera, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju kojim je građevina nezakonito legalizirana.

Po saznanju za nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju, 42-godišnjakinja je u listopadu 2022. godine, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave, dala uputu 41-godišnjakinji da izda rješenje kojim oglašava ništavnim nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.