2 min. čitanja

PREVRNULA SE BRODICA, NESTAO MLADIĆ Kod Paškog mosta traje potraga, policajci izvukli tri prijatelja!

PREVRNULA SE BRODICA, NESTAO MLADIĆ Kod Paškog mosta traje potraga, policajci izvukli tri prijatelja!
Foto: Boris Kačan

PAG - Nestanak 30-godišnjeg mladića uzrokovao je pokretanje intenzivne akcije spašavanja kod Paškog mosta, što su za Morski HR potvrdili iz zadarske policije.

- U 3.17 sati policija je dobila poziv u pomoć na lokaciji ispod Paškog mosta, kod lanterne. Tom prilikom tri osobe su isplivale na kopno, dok su za jednu rekli kako nije isplivala nakon što im se neposredno prije prevrnula brodica na predjelu Debela Nožica.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici koji su pružili pomoć trojici mladića, koji su bili u pothlađenom stanju i oni su preveženi u Opću bolnicu Zadar na pružanje medicinske pomoći. Za četvrtom osobom se pristupilo odmah mjerama traganja - kazala nam je Sonja Šimurina iz Zadarske policije.

U potrazi za nestalim muškarcem tragaju pripadnici policije, Lučke kapetanije, HGSS-a, mještani, a u pomoć je jutros pristigao i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Policajci stigli prvi i pothlađene mladiće nosili na rukama

Doznajemo da je pronađena prevrnuta brodica.

Neslužbeno doznajemo da su mladići s područja Rtine i Ražanca. A mještani nam kažu da je policija trojicu mladića nosila doslovno na rukama od podnožja do magistrale, dali su im svoje jakne, utoplili ih dekama i odveli uh u bolnicu. Navodno nije riječ o profesionalnim ribarima, no da su išli u ribolov na sviću.

Podsjetimo, od 5. prosinca traje koordinira traganje za 75-godišnjim ribarom, nestalim kod mjesta Vrsi, koji još nije pronađen. Otišao je podizati mreže i više se nije vratio. U traganju sudjeluju policija i nadležne službe s plovilima. Nakon što je u ponedjeljak pretražen veliki dio podmorja i obale, potraga je usmjerena na Rt Prutna i Rt Jasenovo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U tijeku potraga za nestalim ribarom u zadarskom akvatoriju
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od utorka koordinira traganje za ribarom, nestalim kod mjesta Vrsi. Iz MRCC Rijeka koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim državljaninom Republike Hrvatske traje od utorka ujutro, 5. prosinca od 08.30 sati, a pokrenuta je temeljem
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.