1 min. čitanja

Preminuo dugogodišnji pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro Nikola Mendrila

Preminuo dugogodišnji pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro Nikola Mendrila
Foto: Riportal

U 73. godini života iznenada je preminuo dugogodišnji pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze kapt. Nikola Mendrila koji je tu funkciju obnašao od 2001. do 2012. godine kada je imenovan za pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Rođen je u Rijeci  gdje se i školovao. Završio je Pomorsku školu u Bakru te diplomirao na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci gdje je stekao zvanje dipl. inženjera za pomorski promet.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao pomorac na brodovima Jugolinije i stječe zvanje kapetana duge plovidbe. Obnašao je i više rukovodećih funkcija u Croatia line, nakon čega postaje pročelnik Ureda za pomorstvo PGŽ.

Kao pročelnik zaslužan je za razvoj sustava upravljanja, zaštite i gospodarenja pomorskim dobrom, velik doprinos dao je i u razvoj sustava županijskih lučkih uprava, kao i razvoja i uređenja cestovne infrastrukture, poticanja i razvoja zračnog prometa kao i unapređenja rada županijskih ustanova iz resora, pomorstva, prometa i veza.

Bio je osoba bogate profesionalne karijere i širokog znanja iz područja pomorstva koje je rado dijelio i primjenjivao na svim poslovima i funkcijama koje je obnašao te je bio aktivan i nakon umirovljenja.

Župan Komadina obitelji preminulog dugogodišnjeg pročelnika i suradnika uputio je izraze sućuti, piše Riportal.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.