2 min. čitanja

Preko 250 Natjecatelja na ovogodišnjem Masters of Trail u Trogiru

Preko 250 Natjecatelja na ovogodišnjem Masters of Trail u Trogiru
Foto: Press

TROGIR – Ovogodišnji Masters of Trail, dio Trogir Outdoors Festivala, privukao je više od 250 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Organizatori, Turistička zajednica Trogira u suradnji s Trail i treking klubom Strka, pripremili su tri staze koje su oduševile sudionike svojom ljepotom i izazovnošću.

Najduža staza, Fire, duga 21 km, započinje kod atraktivne Gospe od Prizidnice na jugoistočnoj strani otoka Čiova i proteže se preko cijelog otoka, završavajući na Trogirskoj rivi. Kraće utrke, Earth (11 km) i Water (5 km), startaju s Trogirske rive, pružajući natjecateljima priliku da istraže prekrasne pejzaže i prirodne ljepote otoka.

Staze na Čiovu kojima prolaze natjecatelji izuzetno su zanimljive, a u ovom periodu godine prepune cvijeća i aromatičnog bilja. S dijelova staze pružaju se prekrasni pogledi na kopno, more i sam Trogir, što dodatno obogaćuje iskustvo trčanja. Nije stoga iznenađenje da se mnogi natjecatelji godinama vraćaju na ovu utrku, privučeni i atraktivnim ciljem na Trogirskoj rivi koji oduševljava i trkače i publiku.

Na Water utrci prvi u cilju bio je Jorgen Huybrechts iz Belgije, dok je kod žena prva došla sedmogodišnja djevojčica Mirjana Belas. Posebno je zanimljivo da je Mirjana bila 10. u cilju ukupno, među 115 natjecatelja u toj kategoriji. U kategoriji Earth, dugoj 11 km, nakon 53 minute prvi u cilj je ušao francuski natjecatelj, Danieb Cornuau, dok je kod žena slavila Anda Tomaš iz Atletskog kluba Svetice. Na najdužoj utrci, 21 km dugoj Fire, nakon 2 sata i 2 minute prvi je u cilj ušao Sandro Čičin Šain, a kod žena Jadranka Žilić.

Posebno oduševljen utrkom bio je Norvežanin Inge Arild Hay Oterhals, koji je rekao:

- Bilo je teško, ušao sam pretposljednji u cilj, ali sam uživao, oduševljen sam utrkom i stazom. Sljedeće godine na utrku moram dovesti još prijatelja iz Norveške.

Ove godine, osim domaćih natjecatelja, na stazama trogirskog traila uživali su i sudionici iz drugih dijelova Hrvatske te iz još 17 država. Trogir je tako još jednom dokazao da je destinacija koja privlači ljubitelje prirode i sporta iz cijelog svijeta.

Masters of Trail je postao nezaobilazni događaj za sve trail trkače, a Trogir Outdoors Festival dodatno promovira ljepote ovog povijesnog grada i njegovog okruženja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.