1 min. čitanja

Predstavljeni prvi plutajući cruise terminali na svijetu

Predstavljeni prvi plutajući cruise terminali na svijetu
Foto: Offshore Energy

MEYER Floating Solutions, ogranak njemačke MEYER Group, nedavno je predstavio prvi plutajući putnički terminal na svijetu.

Iz kompanije su izvijestili da je ovaj koncept prekretnica u održivim rješenjima za proširenja luka. Predstavljeni su različiti dizajni pristaništa, od 205 do 320 metara dužine, optimizirani za upotrebu unutar prostora od 410 metara dužine i 265 metara širine, prenosi Pomorac.hr.

Svaki modul se gradi u brodogradilištima MEYER Groupe. Ova rješenja koriste tehnologije za proizvodnju plutajućih objekata veličine cijelog terminala, čime će se smanjiti potreba za radovima na mjestu izgradnje, osiguravajući istovremeno sigurnost putem fiksnih sustava za sidrenje poput priveznih stupova (mooring dolphins), tvrde iz kompanije.

- Naši plutajući cruise terminali pružaju dinamična rješenja za luke koje trebaju proširenje, a ulijevaju povjerenje javnih i privatnih investitora - izjavio je Kaj Casén, izvršni direktor MEYER-a.

- Naši modularni terminali omogućuju operaterima da zadovolje rastuću potražnju i na jednostavan način unaprijede svoje kapacitete. Ova revolucionarna inovacija predstavlja prijelomni trenutak u razvoju terminala za krstarenje. Predanost MEYER Floating Solutions razvitku održive, prilagodljive i učinkovite infrastrukture predstavlja novu eru za industriju krstarenja - navode iz kompanije.

MEYER Floating Solutions je kompanija nastala kao zajednički poduhvat MEYER Groupe i ADMARES Marine, pionira u tzv. “floating real estate”. Sjedište MEYER Floating Solutions-a se nalazi u finskom gradu Turku, strateški locirano unutar finskog pomorskog klastera. Uz objekte u Njemačkoj (Papenburg i Rostock) i Finskoj (Turku), kompanija surađuje s različitim partnerima uključenima u proces izgradnje brodova. Također, kompanija je prisutna u Italiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

MEYER Group je nedavno potpisao sporazum o saradnji s nizozemskim Damen Shiprepair & Conversion (DSC) kako bi zajedno radili na održivim projektima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.