1 min. čitanja

Predstavljen projekt "Kibernetička sigurnost u hrvatskom pomorskom prometu - CYSCROMS"

Predstavljen projekt "Kibernetička sigurnost u hrvatskom pomorskom prometu - CYSCROMS"
Foto: ppa.hr

Uvodna konferencija projekta CYSCROMS održala se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Uz Ministarstvo, kao vodećeg partnera na projektu Kibernetička sigurnost u hrvatskom pomorskom prometu - CYSCROMS, na konferenciji su sudjelovali i projektni partneri iz konzorcija, kao i zainteresirana javnost.

Projekt CYSCROMS je započeo u listopadu 2023. godine i trajat će do rujna 2026. godine, a uz Ministarstvo projektni partneri su Lučka uprava Zadar, Lučka uprava Split, Lučka uprava Ploče, Lučka uprava Dubrovnik, Plovput d.o.o. i Jadrolinija.

Projekt je prepoznat kao strateški važan za podizanje razine kibernetičke zrelosti i otpornosti pomorskog prometa te neometanog pružanja usluga u pomorskom prometu, usklađen sa zakonodavstvom Europske unije i nacionalnim zakonodavstvom koje uređuje kibernetičku sigurnost.

Projektne aktivnosti partnera koordinira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao nadležno sektorsko tijelo za promet u Republici Hrvatskoj, a isporučevine projekta unaprijedit će upravljanje rizicima za sigurnost mrežnih, kibernetičkih te sustava operatora ključnih usluga, što će rezultirati poboljšanim sposobnostima projektnih partnera da ostvare propisane sigurnosne zahtjeve.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.