1 min. čitanja

Prvi put u Medulinu - Predavanje o solarnoj energiji za kućanstva

Prvi put u Medulinu - Predavanje o solarnoj energiji za kućanstva
Foto: Pixabay

MEDULIN - Stanovnici Medulina i okolnih općina pozvani su na predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti, koje će voditi poznati eko aktivist Vjeran Piršić.

Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija, Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ u kojem je opisao kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu.

Piršić je uvodno predavanje o navedenoj temi održati u srijedu, 2. studenog, s početkom u 18 sati, u velikoj sali DVD doma u Medulinu. Polaznici će saznati o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u Hrvatskoj.

Predviđen je i drugi dio predavanja, koji će biti naknadno objavljen, a na kojem će poznati eko aktivist održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima, koji će dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, na temelju provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, a edukaciju kao aktivnost projekta "Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica", organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku Općine Medulin. Na događaju će sudjelovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima iz općinskih upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te komunalnu izgradnju i održavanje.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.