1 min. čitanja

Predavanje Korada Korlevića napunilo dvoranu u Poreču

Predavanje Korada Korlevića napunilo dvoranu u Poreču
Foto: Unsplash / Ilustracija

POREČ - Predavanje Korada Korlevića 'Kome pripada budućnost?' napunilo  je porečko kazalište do posljednjeg mjesta. Tema je bila razvoj suvremenog društva uz kritički osvrt na obrazovni sustav.

Učitelj i astronom Korado Korlević od 2001. godine u okviru Astronomskog društva Višnjan nadahnuto poučava i usmjerava generacije mladih ljudi i popularizira astronomiju.

S obzirom da je i član Lions kluba Poreč, u suradnji s Klubom i Pučkim otvorenim učilištem Poreč, održao je predavanje na temu 'Kome pripada budućnost', ideja kojega nije bila dati odgovor na to pitanje, već kod publike otvoriti cijeli niz novih.

Tijekom predavanja bilo je govora o tome u kojem smjeru ide razvoj suvremenog društva uz kritiku našeg obrazovnog sustava koji ne uspijeva stvarati ljude koji će se moći prilagoditi i naći svoje mjesto u takvom društvu, s obzirom na zastarjele metode podučavanja i vrednovanja, piše Glas Istre.

Korlević ističe da smo postali društvo zabave i da se nalazimo u stadiju u kojem se svojedobno našlo Rimsko carstvo. Ono je tada privremeno rješenje za spas pronašlo u sustavu koji poznajemo kao 'kruha i igara' čime se odvlačila pozornost od bitnog.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.