1 min. čitanja

Prečanin ulovio glavoča rekordera!

Prečanin ulovio glavoča rekordera!
Foto: Lovro Jurin / Na udici

Lovro se ribolovom bavi od osnovne škole i svaki slobodan trenutak koristi za hobi koji je vremenom, kako to kod ribolovaca obično biva, prerastao u strast.

Lovro Jurin iz Preka oborio je rekord Jadrana ulovivši glavoča dugog 302 milimetra.

Vijest je objavio specijalizirani portal za ribolovce Na udici, kojemu je Lovro ispričao gdje je i kako ulovio glavoča kapitalca.

- Često i vrlo rado lovim grmalje. Lovim ih sa lumpraricom vlastite izrade, jakom lampadinom i komadom metalne šipke s kojom ih izvučem kad su mi previše uglavljeni u škrape i kad ih lumprarom ne mogu dohvatiti. A ovoga sam puta lovio grmalje po oseki i punom mjesecu. Tereni na kojim ih lovim su pretežno kameniti i škrapasti, ali često do njih znaju biti i pješčane oazice u kojima se uvijek nađe kakav kapitalni glavoč.

Foto: Lovro Jurin / Na udici

Upravo radi njih u džepu uvijek nosim tunjicu na kojoj je bez predveza vezana jedna Ownerova kristalinka veličine 1.

Za ješku stavim najčešće razbijenog priljepka, komadić kruha ili srdele koju prethodno naješkam doma i omotam silikonskim koncem – nastavlja Lovro svoju priču.

Kad lovim grmalje, pa kad primijetim velikog glavoča, tada maknem snop svjetla lampadine tako da ga osvijetlim samo malo, tek toliko da mi bude dovoljno svijetlo da vidim gdje trebam spustiti tunjicu. Tako ih znam uloviti više komada, redovito kapitalne veličine koji poslije završe spremljeni na buzaru zajedno s grmaljima ili ih jednostavno pofrigam jer su po ukusu za mene jedna od najboljih riba u Jadranu - ispričao je Lovro Jurin.

Boris Bulić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.