2 min. čitanja

Pravilnik o pravu na besplatan cestovni prijevoz na otocima u javnom savjetovanju

Pravilnik o pravu na besplatan cestovni prijevoz na otocima u javnom savjetovanju
Foto: Depositphotos

Na e-Savjetovanju objavljen je Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz. Pravilnikom se propisuje način ostvarivanja prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz putnika za korisnike iz članka 31. Zakona o otocima, odnosno djece do navršene osme godine života, učenike i studente, umirovljenike, starije od 65 godina, osobe s invaliditetom i osobe koje su u pratnji osobe s invaliditetom.

Pravilnik propisuje način ostvarivanja prava na novčanu naknadu troškova vlastitog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom koje za ostvarivanje osobnih potreba ne mogu koristiti javni otočni cestovni prijevoz te vrste isprava kojima korisnici ostvaruju pravo na javni prijevoz.

Na područjima obalno-otočnih jedinica područne (regionalne) samouprave koje imaju organiziran županijski i komunalni javni linijski prijevoz putnika, korisnici iz članka 31. Zakona o otocima, pravo na besplatni prijevoz ostvaruju na svim linijama koje prometuju na otocima, koje povezuju otoke međusobno te na linijama koje povezuju otoke s kopnom, do prvog stajališta mjesnog prijevoza na kopnu za premoštene otoke ili do trajektne luke na otoku.

Ako korisnici prava na besplatni cestovni prijevoz prema ovom Pravilnik u , već koriste neku drugu povlasticu u javnom otočnom cestovnom prijevozu, tada se besplatni javni otočni cestovni prijevoz u skladu s ovim Pravilnikom primjenjuje samo ako je povoljniji za korisnika s tim da se za isto putovanje ne može koristiti pravo na besplatan i/ili povlašteni cestovni prijevoz po više osnova.

Obalno-otočne jedinice područne (regionalne) samouprave dužne su, na temelju podataka o odobrenim linijama na otocima, cjenicima i rješenjima izdanim korisnicima prava na besplatni otočni prijevoz, najkasnije do 15. travnja tekuće godine, dostaviti Ministarstvu prijedlog iznosa planiranih sredstava koji je potrebno osigurati za otočni javni prijevoz u državnom proračunu za iduću proračunsku godinu.

Čitav Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz možete pročitati, kao i svoje komentare na dokument staviti OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada donijela Državni program sređivanja katastra i zemljišnih knjiga na otocima
Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici donijela i Državni program sređivanja i usklađenja katastra i zemljišnih knjiga na otocima 2023. - 2027. godine. Vladin program prati provedbu Nacionalnog plana razvoja otoka te se njime daje pregled i ocjena postojećeg stanja katastra i zemljišnih knjiga na otocima, utvrđuju se načini njihovog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.