1 min. čitanja

Poziv ribarima za dostavu obrasca za prikupljanje društveno-gospodarskih podataka za 2022. godinu

Poziv ribarima za dostavu obrasca za prikupljanje društveno-gospodarskih podataka za 2022. godinu

Uprava ribarstva je objavila obavijest kojom poziva ovlaštenike povlastica za gospodarski ribolov na moru i povlastica za mali obalni ribolov da ispunjeni EKOP obrazac za 2022. godinu dostave Upravi ribarstva najkasnije do 31. listopada 2023. godine.

Je li dostava obrasca za prikupljanje društveno-gospodarskih podataka obavezna?

Sukladno članku 4., stavku 1. Pravilnika o sadržaju, obliku i načinu dostave društveno-gospodarskih podataka u ribarstvu ("Narodne novine", broj 79/20), dostava društveno-gospodarskih podataka u ribarstvu obvezna je za sudionike u gospodarskom ribolovu, akvakulturi i preradi proizvoda ribarstva i akvakulture.

Članak 50. Zakona o morskom ribarstvu:

"Za potrebe prikupljanja društveno-gospodarskih podataka u okviru provedbe godišnjeg plana prikupljanja podataka u ribarstvu iz članka 8. stavka 6. ovoga Zakona fizičke i pravne osobe iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona dužne su ministarstvu na propisanim obrascima i u propisanom roku dostavljati točne i potpune knjigovodstvene i druge podatke o financijskim i poslovnim aktivnostima u ribolovu i preradi proizvoda ribarstva."

Članak 4. Pravilnika o sadržaju, obliku i načinu dostave društveno-gospodarskih podataka u ribarstvu ("Narodne novine", broj 79/20):

"Dostava društveno-gospodarskih podataka iz članka 1. ovoga Pravilnika obvezna je za populaciju ribarske flote, populaciju akvakulture i populaciju prerađivača proizvoda ribarstva i akvakulture (u daljnjem tekstu: populacije ispitanika) u skladu sa člankom 50. stavkom 1. Zakona o morskom ribarstvu i člankom 25. stavkom 2. Zakona o akvakulturi."


a) elektroničkom poštom na ekop@mps.hr ili
b) poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, uz naznaku: "Ekonomsko prikupljanje"

PODRŠKA: putem brojeva telefona 01/6443-221, 01/6474-315 i 01/6443-177 ili putem mail adrese ekop@mps.hr

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.