3 min. čitanja

POŽAR KOD DUBROVNIKA Božinović: Istražujemo okolnosti požara, ali i stradavanja našeg Gorana

POŽAR KOD DUBROVNIKA Božinović: Istražujemo okolnosti požara, ali i stradavanja našeg Gorana
Foto: MUP

Požar kod Dubrovnika u čijem je gašenju smrtno stradao vatrogasac, stavljen je pod kontrolu ali je i dalje aktivan, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

U gašenju požara koji je buknuo u nedjelju oko podneva iznad dubrovačkog naselja Orašac sudjeluje 101 vatrogasac s 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te nekoliko lokalnih DVD-ova.

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na 87 hektara površine, a uz zemaljske snage gasila su ga četiri kanadera.

Prilikom obavljanja dužnosti u gašenju požara smrtno je stradao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac, objavila je rano u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković bit će na raspolaganju za izjave medijima u 11 sati ispred zgrade JVP Dubrovački vatrogasci – ispostava Orašac.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu o tragičnom stradavanju vatrogasca na jučerašnjoj intervenciji

- Ovog ljeta kada god se ukazala prilika naši kanaderi su išli i izvan Hrvatske, u BiH, u nekoliko navrata i u Sloveniju. Jučer je bilo dovoljno snaga, uključujući i zračne resurse. Zahvaljujem se i pilotima koji rade nevjerojatan posao. Sigurno da je sa strane Vlade, nadležnih ministarstava, pitanje opremanja, a o tome najbolje mogu reći sami vatrogasci, koliko se ulaže, to je naša kontinuirana zadaća - rekao je Božinović.

Kazao je da mu je rečeno da je i vatrogasna postrojba koja je intervenirala jučer vrlo dobro opremljena.

- Ali ništa od toga neće nam vratiti Gorana i to je ono zbog čega osjećamo duboku bol. Sustav je tu, i svi u Hrvatskoj i koji ju posjećuju mogu biti sigurni - rekao je Božinović.

Kazao je i da je policija obavila očevid.

- U ovom trenutku radi se na utvrđivanju okolnosti kako je došlo do požara, ali i i na utvrđivanju okolnosti kako je došlo do stradavanja našeg Gorana. Potičem da se sve što prije otkrije. Ne sumnjam da će policija iskoristiti sve što je na raspolaganju kako bi nam dali odgovore na pitanja koja nas najviše zanimaju - poručio je.

Tu je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović i gradonačelnik Grada Dubrovnika te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković.

Sućut obitelji djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac izrazili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

- Poziv koji je vaš Goran odabrao jedan je od najčasnijih i najplemenitijih pod nebeskim svodom. Ova zajednica pamtit će ga po hrabrosti i predanosti svom pozivu. Svaki vatrogasac je istinski heroj kojeg za takve treba i držati dok su tu s nama. Čuvar na ovom svijetu, anđeo u vječnosti - stoji u Frankovićevu brzojavu, prenosi N1.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Kolege se opraštaju od poginulog vatrogasca | | Morski HR
ORAŠAC - Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac smrtno je stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.