2 min. čitanja

Potpora za lovostaj za koće za rujan/listopad 2023.

Potpora za lovostaj za koće za rujan/listopad 2023.
Foto: Youtube / Screenshot

Na mrežnoj stranici euribarstvo.hr je objavljena obavijest o održavanju radionica 14. i 15. rujna o načinu prijave Zahtjeva za potporu elektronički, putem informacijskog sustava FISHNET.

Korisnici koji planiraju zatražiti potporu u okviru ove obustave više nisu u obvezi e-mailom prethodno dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje, kako je to bilo u prethodnim razdobljima u provedbi ove mjere, već su dužni podnijeti Zahtjev za potporu i to isključivo elektronički, putem informacijskog sustava FISHNET (nije moguće podnošenje zahtjeva u tiskanom obliku putem pošte).

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 15. rujna do 14. listopada 2023. godine.

Kako se radi o novitetu, za sve zainteresirane korisnike mjere "Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti" pridnenim povlačnim mrežama – koćama za rujan/listopad 2023. godine će se 14. i 15. rujna 2023. godine održati on-line radionice koje će organizirati Uprava ribarstva.

Obje radionice će biti istoga sadržaja. Poveznica za radionicu će zainteresiranim korisnicima biti dostavljena elektroničkom poštom.

U slučaju pitanja, treba se obratiti na adresu elektroničke pošte eufondovi.ribarstvo@mps.hr.

Zabrana ribolova koćom se odnosi na zone C, D i E, pa ribari koji nisu zainteresirani za potporu, ili nemaju uvjete za ostvarivanje potpore, mogu obavljati ribolov u nekoj od drugih zona koje imaju upisane u povlastici.

Uvjeti za ostvarivanje potpore su:

  • da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave
  • da ribarsko plovilo mora biti vezano u luci,
  • članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost,
  • ribarsko plovilo mora imati najmanje 10% ribolovne aktivnosti ili 60 ribolovnih dana ostvarenih u dijelu koćarskog ribolova u ribolovnim zonama C, D i E ukupno tijekom 2021. i 2022. godine u odnosu na ukupnu ribolovnu aktivnost ostvarenu tim plovilom tijekom istoga razdoblja.

Više informacija o uvjetima i obvezama može se pronaći OVDJE.

Plava riba

PROČITAJTE JOŠ:

Lovostaj za koće u zonama C,D,E od 15. rujna do 14. listopada
U Narodnim novinama broj 105/2023 je objavljen Pravilnik o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom u 2023. godini. Prostorno i vremensko ograničenje ribolova pridnenom koćom za 2023. godinu je isto kao što je bilo u 2022. godin…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.