1 min. čitanja

Potpisan okvirni sporazum o izgradnji gatova u luci Klenovica

Potpisan okvirni sporazum o izgradnji gatova u luci Klenovica
Foto: Grad Novi Vinodolski

NOVI VINODOLSKI – U Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog jučer je potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na II. fazi rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Klenovica – izgradnja gatova. Sporazum vrijedan oko 5 milijuna kuna s PDV-om potpisali su ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimir Antić i predjsednik uprave tvrtke GP Krk d.o.o. Sanjin Purić.

Projekt obuhvaća izgradnju fiksnih gatova, armirano-betonske konstrukcije, pri čemu će dužina gatova, uključujući i pristupni gat, iznositi 120 metara.

– Izgradnjom će se povećati sigurnost plovila i dobiti 43 nova, većim dijelom komunalna veza za domicilno stanovništvo. Vezovi će biti potpuno opremljeni sa priključcima struje i vode čime Klenovica dobiva vezove najviše kategorije. Ovom investicijom u potpunosti se završava izgradnja Luke Klenovica – istaknuo je Saša Đujić.

U gradskoj upravi su zadovoljni odabranim izvođačem radova budući da je ista tvrtka radila na izgradnji primarnog i sekundarnog lukobrana, a slijedom pozitivnog iskustva očekuju da će i ovaj projekt biti kvalitetno završen.

Grad Novi Vinodolski sudjelovao je u pripremnim i logističkim aktivnostima, dok se sam projekt provodi uz doprinos Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s nešto više od 90% sredstava, a razliku troškova uz stručni građevinski i geodetski nadzor osigurala je Primorsko-goranska županija.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.