1 min. čitanja

Postrojenje na Kaštijunu ponovno u funkciji

Postrojenje na Kaštijunu ponovno u funkciji
Foto: Grad Pula

PULA – Nakon uklanjanja kvara na procesnoj dizalici, MBO postrojenje na Kaštijunu jučer je ponovno počelo s radom, odnosno s obradom i zbrinjavanjem zaprimljenog komunalnog otpada.

Iz Grada Pule su izvijestili kako su izvršeni radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice, a prošli tjedan postavljena je inova kabelska staza te pripadajući kablovi napajanja i komunikacije, nakon čega je izvršeno testiranje sustava čime se utvrdila ispravnost i funkcionalnost rada postrojenja.

Podsjetimo, 17. lipnja 2022. godine na procesno mosnoj dizalici u MBO postrojenju ŽCGO Kaštijun dogodio se novi kvar koji je uzrokovao zastoj redovnog rada postrojenja. Vještačenjem je utvrđeno da je neupitni uzrok mehanički kvar odnosno zastoj uzrokovan zaribavanjem linije za obradu. Do početka redovnog rada pogona miješani komunalni otpad se privremeno skladištio na za to pripremljenoj površini u dijelu predviđenom za neopasan otpad, smještenoj unutar ŽCGO Kaštijun, a sve sukladno Elaboratu za gospodarenje otpadom.

Dana 27. lipnja 2022. godine na lokaciji ŽCGO Kaštijun održana je koordinacija župana s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji na kojoj je dogovoreno da će se komunalni otpad privremeno zbrinjavati na drugoj lokaciji, dok se ne otkloni kvar na postrojenju. Isti je sada otklonjen te je postrojenje na Kaštijunu ponovno u funkciji.

Iz tvrtke KAŠTIJUN d.o.o. poručuju da će obavještavati javnost o novim informacijama i rješavanju nastale situacije.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.