1 min. čitanja

Poslušajte priču o 200 godina starom zavjetnom brodu

Poslušajte priču o 200 godina starom zavjetnom brodu
Foto: TZO Sutivan

SUTIVAN - Istražite zanimljivu pomorsku baštinu Sutivana i poslušajte priču koju krije crkva sv. Roka. Ona  u svom fundusu od šest zavjetnih brodova, ljubomorno čuva i najstariju maketu zavjetnog broda na Jadranu koja datira iz daleke 1819. godine.

Još jedna u nizu besplatnih tura održava se danas,  06.12.2022., nakon mise u čast pomorcima u crkvi sv. Roka, te će svi zainteresirani moći čuti priču  o njima.

Nastavak je ovo brojnih aktivnosti tijekom protekle dvije godine, kojima Turistička zajednica Općine Sutivan radi na očuvanju i promociji sutivanske ribarske, ali i pomorske baštine, sve kako bi svojim sve brojnijim posjetiteljima ponudila visokokvalitetan i vrijedan sadržaj, istovremeno čuvajući ga od zaborava.

Ovaj događaj dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.