2 min. čitanja

Posljednjih godina grad Rijeka postaje vrlo traženo city-break odredište

Posljednjih godina grad Rijeka postaje vrlo traženo city-break odredište
Foto: Moja Rijeka/Marijan Matković/Facebook

Jedan od naših gradova koji posljednjih godina doživljava veliki turistički procvat je Rijeka. Otvoreni su novi hotelski i hostelski smještajni kapaciteti, u stalnom je porastu i privatni smještaj kao i cjelokupan turistički promet. Nekada pretežito industrijski grad razvija se u vrlo traženo city-break odredište.

Ljeto na Korzu nikad življe, turista nikad više! Rijeka obara turističke rekorde, pa čak i one iz 2019. Dolazaka je 7%, a noćenja čak 21% više nego te rekordne turističke godine. I bez statističkih podataka, živahan žamor koji ispunjava grad, a u kojem se isprepleću različiti svjetski jezici, jasan je znak da se Rijeka, kada je riječ o turizmu, probudila.

  • Rijeka zapravo izrasta u izvrsnu city break destinaciju. Brojni sadržaji, kulturne manifestacije, divne riječke plaže sigurno dopridonose tome da je broj turista pogotovo mlađe dobne skupine svake godine sve veći i veći - rekla je Antonija Kardum, TZ grada Rijeke.

Obilaze se sve zanimljivosti urbanog turističkog središta. Da je gostiju sve više, potvrđuju i ugostitelji. No, potrošnja - kažu - i nije velika.

  • Potrošnja je na razini prošle godine, što znači da, s obzirom na inflaciju, vjerojatno smo čak i u nekakvom manjem prometu u odnosu na prošlu godinu - rekao je Nikola Eterović, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

I dok riječki ugostitelji ove godine očito neće trljati ruke, iznajmljivači su zadovoljni.

  • Krevet više se tražio cijeli 7 i 8 mjesec,i 9. mjesec je prilično popunjen, a najave su i za 10. i 11., tako da je dobro - rekla je Maja Slugić, Udruga privatnih iznajmljivača Rijeka.
  • Kod nas je ljeto bilo više nego zadovoljavajuće, puno je ranije krenula sezona nego prethodne dvije godine, krajem petog mjeseca već i još uvijek traje. Negdje smo na 50% popunjenosti trenutno, bukinzi stižu i dalje - rekla je Vera Lončar, direktorica hostela Dharma.

Riječki turizam rapidno raste, što je potvrdilo i istraživanje međunarodnog udruženja City Destinations Alliance. Naime, u kategoriji manjih turističkih središta, označena je kao jedna od najuspješnijih destinacija u posljednjih 5 godina, prenosi HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.