3 min. čitanja

Posljedice kiše, jakog vjetra i snijega - Pregled stanja po županijama

Posljedice kiše, jakog vjetra i snijega - Pregled stanja po županijama
Foto: Marco Kaschuba / Youtube / Screenshot

Zbog snježnih padalina i orkanske bure došlo je do prometnog zastoja na cestama iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Prema informacijama Hrvatskog autokluba od 20:41 sati, do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima, savjetujemo da ne krećete na put na navedenoj relaciji.

Foto: HAK

Za putnike koji su zbog uvjeta zapeli u prometu, organizirano je nekoliko prihvatnih centara:

  • GRAČAC, Nikole Tesle 37 (kod mosta u Gračacu). Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći.
  • OBROVAC, Ivane Brlić Mažuranić 4 (kontakt osoba Dražen Breulj, 098 973 1350)
  • GOSPIĆ, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane)
  • KNIN, u prostorijama Studentskog doma


Informacije o prihvatu i lokacijama putnici mogu dobiti na broju 112.

Foto: Prihvatni centar GospićPREGLED STANJA PO ŽUPANIJAMA - 26. veljače 2023. u 20:00 sati

Zadarska županija

Zbog snježnih padalina i orkanske bure došlo je do prometnog zastoja na području grada Obrovca i općine Gračac. Županijski centar 112 Zadar zaprimio je veliki broj poziva. Od 11:00 sati promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje prekinut je zbog vjetra i snijega, a državnom cestom Obrovac-Gračac D27, zbog prepriječenog teretnog vozila i snijega. Obilazak je bio državnom cestom D1 preko Gračaca i Knina.

Prema informaciji HAK-a, od 14:30 sati više nije bilo slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto zbog meteoroloških uvjeta. Sve službe su na terenu i tijekom dana radile na raščišćavanju cesta.

Načelnica Stožera civilne zaštite Općine Gračac je u 14:40 sati aktivirala Stožer civilne zaštite  a od 15:50 sati u Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu. Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći. U Obrovcu je za potrebe prihvata i smještaja putnika u 16:35 stavljen u pripravnost dječji vrtić

Šibensko-kninska županija

U 18:30 sati otvoren je prihvatni centar u Studentskom domu u Kninu gdje je smješteno 13 osoba, a HGSS obilazi teren jer je procjena da je 100 do 150 vozila ostalo u snijegu na cestama.

Foto: HRT / Screenshot

Primorsko-goranska županija

Uslijed nevremena s olujnim vjetrom tijekom prijepodneva zaprimljeno je 50-ak dojava građana o prevrnutim kontejnerima i polomljenim granama i stablima. U ulici Slavka Krautzeka palo stablo oštetilo je više vozila, u Trinajstićevoj ulici pali su dijelovi skele na ulicu, s gradilišta kod Tower centra Rijeka padali su razni dijelovi, u ulici Franje Čandeka na pekaru Arena palo je stablo, a u ulici Drage Šćitara na ulicu je pao strujni kabel. Bilo je manjih problema u opskrbi električnom energijom i telekomunikacijama. Tijekom popodnevnih sati situacija se smirila. Na intervencije su izlazili vatrogasci JVP Rijeka (oko 20 intervencija), Rijeka plus, Ceste Rijeka, Komunalno redarstvo Rijeka i dežurne ekipe HEP-a pogon Rijeka. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Istarska županija

Uslijed jakog sjeveroistočnog vjetra ŽC 112 Pazin zaprimio je dojave o 14 događaja ugroze u prometu (padovi stabala, grana ili pomaknuta prometna signalizacija) na području Pule, Poreča, Žminja i Labina, 2 dojave o kvaru elektroničke komunikacijske mreže (padovi telefonskih stupova na području Poreča i Umaga), zatraženo je 9 tehničkih intervencija vatrogasaca (padovi stabala i oštećenja na zgradama na području Pule, Labina i Umaga) te 2 dojave o poremećaju u elektrodistribuciji (Pula, Rovinj). Prema informaciji VOC Pula, tijekom dana je JVP Pula imala 12 tehničkih intervencija, JVP Labin 6 tehničkih intervencija, te JVP Umag 2 tehničke intervencije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.