1 min. čitanja

Posadi kruzera koji je prvi uplovio u Dubrovnik uoči Uskrsa uručen Statut grada

Posadi kruzera koji je prvi uplovio u Dubrovnik uoči Uskrsa uručen Statut grada
Foto: Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK – Pred Dubrovnikom je, čini se, vrlo dobra sezona, barem kada du u pitanju kruzeri. U ovoj godini očekuje se dolazak više od 300 kruzera, a dozapovjednik prvog broda koji je uoči Uskrsa uplovio u dubrovačku gradsku luku, dobio je i prigodan poklon.

Dubrovački gradonačelnik uručio je danas primjerak Statuta Dubrovnika iz 1272., na engleskom jeziku, dozapovjedniku broda Norwegian Star, kompanije NCL – Mislavu Rogošiću, i to po uzoru na običaj darivanja prvog broda koji je pred Uskrs uplovljavao u Dubrovnik.

Današnji prijem dio je službenog programa obilježavanja Godine Dubrovačkog statuta, u čast 750. obljetnice stupanja na snagu ovog dokumenta Dubrovačke Republike. Ovo je ujedno i najava dobre kruzing sezone, budući da se u dubrovačkoj luci u ovoj godini očekuje uplovljavanje 345 brodova na kružnim putovanjima, s oko pola milijuna putnika.

Što se tiče ograničenja broja kruzera koji mogu biti u Dubrovniku, i dalje vrijedi pravilo da u gradskoj luci u isto vrijeme mogu biti privezana najviše dva kruzera, kako bi se smanjio pritisak velikog broja turista  na staru gradsku jezgru.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.