2 min. čitanja

Poplavljeni obalni gradovi Istre!

Poplavljeni obalni gradovi Istre!
Foto: Istrain / Istra24 / Regional Express

Najavljeno nevrijeme praćeno snažnom kišom i vjetrom pogodilo je jutros veliki dio obale, a more se počelo prelijevati preko riva istarskih gradova.

Na pulskoj rivi automobili plivaju, a more se podiglo u razinu s rivom, koju na nekim mjestima prelijeva.

Promet je prilično otežan i svakako se preporučuje maksimalni oprez. Vidljivost je smanjena, automobili lako proklizavaju i teško se zaustavljaju, piše Glas Istre.

Pulska riva danas...foto Kasko, Dino Sabljak

Posted by Regional Express on Monday, November 21, 2022

Sve dežurne službe komunalnih poduzeća Pragrande i Herculanea su na terenu, a obišao ih je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji direktora Pragrandea Kristijana Benčića.

- Obišli smo potencijalne „kritične“ točke, sve raspoložive snage naših komunalnih tvrtki su na terenu i promptno su reagirali. Pratimo situaciju s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane - poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Osim visoke plime teškoće s odvodnjom stvara i vjetar koji velike količine lišća nanosi na slivnike te djelatnici Pragrandea čiste slivnike od nanosa u Polikarpovoj ulici, 43 istarske divizije, Partizanskom putu, Trg Republike te užem centru grada.

Foto: Grad Pula

IstraIn piše da je visoka razina mora poplavila i centar Rovinja te da su problemi i u Poreču. Kažu da je u Rovinju more preplavilo gradski trg i rivu. Zbog toga je zabranjeno prometovanje rovinjskom rivom za sva vozila.

Voda je ušla i u neke kafiće i restorane, ali, kako doznaju od zapovjednika JVP Rovinj Evilijana Gašpića, oni za sada nisu zaprimili pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju.

Slični prizori stižu nam i iz Medulina te Fažane, a prema najavama meteorologa - kiša bi trebala stati tek sutra nakon čega slijedi nekoliko pretežno suhih dana.

Poplavljene su i neke ulice u Rijeci, a Crometeo je objavio da su problemi i u Cresu.

Počelo je. Kako smo i najavili, zbog niskog tlaka zraka počinje ciklonalna plima. Ovo je Cres jutros Foto: Mar Tina

Posted by Crometeo on Tuesday, November 22, 2022

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.