VIDEO Ponovno gori kod Grebaštice! U zraku su i dva kanadera

Županijski centar 112 zaprimio je dojavu o požaru na području brda Jelinjak kod Grebaštice.

- Zaprimili smo dojavu o požaru na području Jelinjaka u 9.37, dakle aktivirao se ponovno. Na terenu je za sada 27 vatrogasaca i dva kanadera. Intervencija je u tijeku te ćemo kasnije imati nešto više informacija - kažu iz ŽC 112.

MUP javlja da su na terenu dva kanadera.

Podsjetimo, veliki požar buknuo je u Grebaštici, u četvrtak, 13. srpnja u 11.11 sati te je u subotu 15. srpnja stavljen pod kontrolu i proglašen lokaliziranim u 8.30 sati.

Inače, očevid je startao u subotu ujutro. U požaru je izgorjelo oko 600 hektara.

Nema ljudskih žrtava, a nekoliko vatrogasaca i jedna civilna osoba zatražili su liječničku pomoć, no ozljede su bile lakše naravi pa su pušteni kući.

D.G.

OSVRT JURICE GAŠPARA Krivci za požare su ispred svake kamere, svakog turista i vatrogasca, prepoznajete li ih?
Nakon svakog katastrofalnog požara, pa tako i ovog najsvježijeg u Grebaštici, krenu teorije zavjera i traže se krivci, a zapravo smo ih mogli vidjeti ispred gotovo svake televizijske kamere, svakog vatrogasca i turista... ”Šta bi ja njemu učinija da ga uvatin”, kaže Mate koji je jedva spasio kuću…
UŽAS KOD GREBAŠTICE Gore kuće, požar gasi sedam zrakoplova i stotine ljudi!
GREBAŠTICA - Stotine gasitelja i pet protupožarnih zrakoplova cijelo poslijepodne pokušavaju spasiti živote i imovinu ljudi na području Grebaštice gdje bukti veliki požar. U gašenju požara kod Grebaštice trenutno sudjeluje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila. Angažirani su vatrogasci iz Šibens…