1 min. čitanja

POMOR RIBE U ISTRI Riblji leševi na površini rijeke Mirne

POMOR RIBE U ISTRI Riblji leševi na površini rijeke Mirne
Photo by Colby Winfield / Unsplash

Došlo je do pomora ribe u Istri, u gornjem toku rijeke Mirne, blizu Kamenih vrata. Glas Istre izvještava o 30-ak uginulih šarana, mrena i klenova te da su neki primjerci teški i do dva kilograma. Uginula riba isplivala je u gornjem toku rijeke.

Leševi riba mogu se vidjeti i u dvjestotinjak metara dužine rijeke Mirne. Edib Mešić, šef Športsko-ribolovnog društva "Mrena" Buzet, kaže za Glas Istre da se radi o manjem pomoru riba. Ribolovci su preksinoć dobili dojavu o uginulim ribama.

Pretpostavlja se da se pomor dogodio zbog suše te nedostatka kisika u vodi, što se ove sezone dogodilo i u drugim mjestima. Ribolovci nisu očekivali da bi se pomor mogao dogoditi u rujnu. Zaključak je da voda ne može biti uzrok pomora jer je ona propisane kakvoće.

"Prolaznici su prilikom šetnje sa psom uz Mirnu vidjeli uginule ribe na površini vode. S obzirom na to da je to na dijelu gdje se u Mirnu ulijevaju vode iz gradskog pročistača, kontaktirali smo gradsku komunalnu firmu Park i pokazalo se da je njihova voda u skladu sa svim parametrima", rekao je Mešić za Glas Istre.

Pomor u Mirni se dalje istražuje, a o slučaju je obaviješten nadležni vodopravni inspektor.

Gordana Čalić Šverko

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.