1 min. čitanja

Poljski novinari i turistički agenti posjetili Kvarner – Iz Poljske za Hrvatsku ove sezone letjet će čak 26 aviolinija tjedno

Poljski novinari i turistički agenti posjetili Kvarner – Iz Poljske za Hrvatsku ove sezone letjet će čak 26 aviolinija tjedno
Foto: Grad Crikvenica

CRIKVENICA – Turistička zajednica Kvarnera i turističke zajednice s crikveničko – vinodolskog područja, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, ugostili su krajem prošlog tjedna na Kvarneru 180 poljskih turističkih agenata i novinara.

Studijsku grupu činilo je 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te četrdesetak novinara iz najvažnijih poljskih medija. U Hrvatsku su stigli preko Zračne luke Rijeka, gdje je 12. svibnja sletio prvi promotivni let poljske nacionalne avio kompanije “LOT”.

Turističke zajednice crikveničko – vinodolske rivijere aktivno su se uključile u pripremu obilaska te osmislile zanimljiv i sadržajan program kako bi se ova regija prikazala u najboljem svjetlu. Poljski gosti upoznali su crikveničko-vinodolsko područje kroz panoramsku vožnju katamaranom. Na kopnu su im prezentirana vinodolska vina te brojna autohtona jela ovog dijela Jadrana.

– Iako je crikveničko – vinodolska rivijera Poljacima omiljena auto destinacija, nadamo se rastu broja turista s poljskog tržišta i u suradnji s LOT-om. Hvala svima koji su sudjelovali u dovođenju ove studijske grupe na Kvarner i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Vjerujem da će ovo rezultirati boljom suradnjom i još većim brojem poljskih gostiju na našoj rivijeri – istaknula je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Foto: Grad Crikvenica

Poljaci su među najčešćim gostima u Hrvatskoj, a samo prošle godine ostvarili oko 6,6 milijuna noćenja, što je za osam posto bolji rezultat u odnosu na rekordnu 2019., pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice. Poljska nacionalna aviokompanija LOT ove će godine prema Hrvatskoj imati čak 26 linija tjedno, a osim na riječki aerodrom letjet će i za Zadar, Split, Dubrovnik i Zagreb.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.