2 min. čitanja

Poljak u Privlaci pronašao amforu staru preko dva tisućljeća: "Građevinski lobiji podivljali!"

Poljak u Privlaci pronašao amforu staru preko dva tisućljeća: "Građevinski lobiji podivljali!"
Foto: Čitateljica

PRIVLAKA - U uvali Livadica, u Privlaci  pronađena je antička amfora stara preko 2000 godina, a pronašao ju je dugogodisnji turist iz Poljske Marek Dawid.

- Podvodni Arheolog je potvrdio starost te čekamo daljne upute. Čekamo Konzervatorski Ured u Zadru da reagira požurno te sprovedu detaljna podmorska I kopnena istraživanja - ispričala je za Morski HR dr. Stela Sušac Pavić.

Napadi građevinskih lobija: "Žele zataškati i umanjiti nalazište!"

- Naime već nailazimo na neprijateljstva lokalnih interesnih građevinskih lobija koji žele zataškati i umanjiti nalazište, te smo stisnuti s prijetnjama i sijanjem laži od moćnika medju stanovništvom - kaže nam dr. Sušac Pavić.

Dodaje i da u međuvremenu ljudi dobre volje izlaze s dodatnim arheološkim nalazištima koje drže u kućama i vrtovima te je moguće da cijelo područje zaista s poviješću dviju kulina može predstavljati izuzetno nalazište  u svakom pogledu - kazuje nam sam dr. Sušac Pavić, inače organizator dva prosvjeda u toj uvali protiv devastacije građevinskog i političkog lobija.

Podsjetimo, Privlačani strahuju od Idejnog Urbanističkog plana općine Privlaka u predjelu Sebačevo i Batalaže u uvali Livadica, gdje bi se trebala nabetonirati ukupna površina (kopno + more) od 15.110 četvornih metara.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PRIVLAČANI NAJAVILI PROSVJED U pješčanu uvalu pod izlikom uređenja plaže ulit će nam 1,5 hektara betona!
Stanovnici Privlake najavili su za 22. srpnja prosvjed u uvali Livadica, kako bi javnosti skrenuli pozornost na Idejni Urbanistički plan općine Privlaka u predjelu Sebačevo i Batalaže u ovoj uvali. - Dugo Vas pratim i znam da kroz svoje članke ukazujete na devastaciju mora i obalnog po…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.