2 min. čitanja

Policijski pas u Zadru otkrio ručne bombe, pištolj i pušku

Policijski pas u Zadru otkrio ručne bombe, pištolj i pušku
Foto: Unsplash / Ilustracija

ZADAR - Policijski pas je u stanu, kojeg na zadarskom području koristi 51-ogodišnjak, otkrio četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo.

Zadarski policijski službenici su u suradnji s policijskim službenicima protueksplozijske zaštite i službenim psom za detekciju eksploziva proveli pretragu doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi na području Zadra.

Pronašli su zračnu pušku s optikom, 4 ručne bombe, 60 komada streljiva, improvizirani pištolj, 250 komada diabola te 3 okvira za automatsku pušku.
Službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran su način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te druge pronađene predmete.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen 51-ogodišnjak, priopćila je zadarska policija.

Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, posjedovanja oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te posjedovanja oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku, protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadarska pomorska policija uhvatila krivolovca s 1590 strogo zaštićenih ježinaca!
Pojačane aktivnosti Postaje pomorske i aerodromske policijske postaje Zadar u zadarskom akvatoriju rezultirale podnošenjem kaznene prijave te sankcioniranjem prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu. Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istra…
S broda na suhom vezu u Zadru pokradena vrijedna oprema
U vremenu od 06. do 16. veljače u Zadru, ulica Put kotarskih serdara, nepoznati počinitelj je iz broda na suhom vezu u vlasništvu trgovačkog društva otuđio uređaj za navigaciju, dalekozor i alat. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom dr…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.