Policija za divljački napad na Platku prijavila i napadnute HGSS-ovce!

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak je održala konferenciju za medije na kojoj su se oglasili o divljačkom napadu na Platku. Iz policije su poručili da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, a među prijavljenima je i ozlijeđeni HGSS-ovac.

Podsjetimo, u nedjelju navečer istrenirani MMA borci brutalno su pretukli djevojku i dvojicu HGSS-ovca na skijalištu Platak. Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon brutalnog napada, a u tom je priopćenju navedeno da su napadači pušteni na slobodu. Bolnica je pak s druge strane ozljede okarakterizirala kao lakše, unatoč tome što svjedoci navode da je član HGSS-a izgubio svijest, muškarac koji mu je pomogao ima slomljenu ruku, a navodno je i napadnuta žena imala krvarenje u plućima.

Riječka policija je dva dana šutjela o brutalnom napadu na Platku - Zašto?
Istrenirani MMA borci brutalno su u nedjelju navečer na Platku napali ljude nakon što su na skijalištu driftali BMW-om. U napadu su pretučena dva HGSS-ovca i jedna djevojka. Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon divljačkog napada. U šturom priopćenju nije bilo sa…

Policija je u četvrtak na konferenciji iznijela nove detalje o napadu na Platku. Kriminalističko istraživanje je završeno s današnjim danom, a policija je objavila da su kod ozlijeđenih osoba utvrđene samo lakše ozljede, prenosi N1.

- Policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. Što se tiče napisa o utjecaja na policiju, jedini utjecaj je bio putem medijskog prosotora. Mi se vodimo činjenicama i dokazima. Policija ne kažnjava nego podnosi pismena i dokaze nadležnim tijelima za progon - kazali su iz policije, dodajući da je utvrđeno da je riječ o prekršaju.

Načelnik policije kazao je da su na mjestu događaja zatekli sudionike događaja koji su privedeni, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje.

- Oni su u postaji zadržani za vrijeme koje nam zakon dopušta, nakon čega su pušteni na slobodu. S današnjim danom je završeno istraživanje, potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe dobile lakše ozljede - dodao je.

“Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi”, dodao je načelnik policije.

Ovo su MMA napadači iz BMW-a s Platka - jednom je ‘ćaća’ istaknuti HDZ-ovac
Ne stišavaju se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na skijalištu Platak kod Rijeke, a ogromna ogorčenost dovela je do brzog otkrivanja imena napadača. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po snijegu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavlj…

Prijavljen i HGSS-ovac

Kojih pet osoba je u pitanju?

- Pripadnik HGSS je prijavljen za takvo ponašanje. Osobe iz BMW-a i druge osobe koje su se družile uz alkoholna pića - dodali su kratko.

Uključuje li to i ozlijeđene osobe?

- Da.

Dvoje ozlijeđenih je prijavljeno?

- Da - kratko je potvrdio načelnik policije. Dodaju da ženska osoba nije prijavljena.

Iz policije su negirali da u policijsku postaju ne dolazi Unutarnja kontrola.

Iz policije dodaju da su brzo stigli na mjesto događaja i krenuli u istraživanje.

- Pokušavate reći da policija kažnjava i odlučuje…

Zašto počinitelji iz BMW-a nisu prijavljeni za obijesnu vožnju?

- Obijesna vožnja mora biti na prometnici, a to tamo nije. To je komunalni prostor, nije prometnica.

Jesu li svi sudionici, svih pet, bili alkoholizirani?

- Provedeno je ispitivanje alkoholoziranosti i utvrđena je prisutnost alkohola.

Iz policije dodaju da ne žele prejeducirati ničiju krivnju.

- Prvi dan je privedeno troje sudionika - naveli su iz policije.

- Policija ni u jednom trenutku nije zastala i nije pokušala ništa zataškati - dodaju.

- Provedenim istraživanjem, uvidom u dokaze, vidjelo se ponašanje sudionika gdje pojedina ponašanja nekih sudionika su ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 13, a za druge sudionike, utvrđen je prekršaj iz čl. 6. Čl. 13 je za tuču, a čl. 6 je drsko ponašanje - pojasnili su iz policije.

- Ako Državno odvjetništvo zaključi da se radi o počinjenju kaznenog djela, u tom dijelu će se protiv njega zaustaviti prekršajni postupak - navodi načelnik policije.

- Na prisutnost opojnih droga u ovom dijelu se ne radi. Prisutnost alkohola da, prisutnost droga ne - dodaju.

- Za ovaj prekršaj se može izreći kazna od 30 dana - ističu iz policije.

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasio se HGSS o divljačkom napadu MMA boraca na njihove članove: “Ogorčeni smo!”
Hrvatska gorska služba spašavanja oglasila se o slučaju premlaćivanja svojih članova i jedne djevojke na popularnom skijalištu Platak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osi…