1 min. čitanja

Policija spasila ženu od utapanja – Morali pucati u zrak da dozovu obližnje plovilo u pomoć

Policija spasila ženu od utapanja – Morali pucati u zrak da dozovu obližnje plovilo u pomoć
Foto: Pixabay/Ilustracija

GRADAC – Kriva procjena vlastitih mogućnosti umalo je stajala života 56-godišnju ženu koju je policija pronašla iznemoglu kako pluta daleko od obale.

Policijska postaja Makarska zaprimila je jučer oko 16:45 dojavu kako je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se već dugo nije vratila na obalu. Policija je izašla na teren da bi u obilasku lokacije nestanka oko 17:20 sati na predjelu Vodice s kopna u moru uočili osobu koja se utapala, plutala i zapomagala.

Policajci su se spustili do obale, uočili su brod kojeg su pokušali dozvati. No kako ih ljudi na brodu nisu čuli, jedan od policajaca zapucao je u zrak kako bi skrenuo pozornost posade. Brod je potom doplovio do obale kako bi ukrcao policajce i došao do lokacije na kojoj se nalazila iznemogla žena.

Dok su joj policajci pružali pomoć, pristupio je i muškarac na jet skiju. Kako bi je što brže odveli liječniku, policijski službenici pomogli su ženu smjestiti na jet ski s kojim je prevezena do obale. 56-godišnja hrvatska državljanka bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali prestrašena i uznemirena. Na mjestu događaja pregledali su je djelatnici Hitne medicinske pomoći  koji su ustanovili da joj ne treba daljnja liječnička pomoć.

U razgovoru s medicinskim osobljem i policijom žena je ispričala kako je oko 15:30 sati ušla u more, ali da je u jednom trenutku osjetila grčeve. Na obalu se nije mogla vratiti jer su je morske struje nosile sve dalje od obale. Sreća u nesreći je što je cijela drama na kraju završila ipak sretno.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.