1 min. čitanja

Pola je stoljeća zaštite Paklinskih otoka i Dan Hvara

HVAR – Od 24. rujna do 9. listopada u Hvaru se održava niz kulturnih, športskih i društvenih događanja, kao dio proslave Dana grada Hvara, koji se već tradicionalno obilježava 2. listopada.

U ponedjeljak, 24. rujna predstavljena je knjiga „Glazba za sva vremena“ Drage Radoslavića u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar, potom je u utorak održano otvaranje izložbe fotografija hvarskih osnovnoškolaca u suradnji s Hrvatskim fotosavezom – „Portret grada camerom obscurom“, piše Dalmacija danas.

U subotu, 29. rujna bit će održan svečani sakralni koncert u čast sv. Stjepana I. u katedrali, posvećen hvarskim skladateljima Raffaelliju, Bajamontiju i Cecchiniju. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Hvara održat će se u galeriji Arsenal u 11 sati, a svečano otvaranje blagdana nakon I. Večernje upriličit će se ispred katedrale sv. Stjepana uz prigodan program. Koncert mještovitog zbora GSU Stella Maris održat će se u 20 i 30 u Franjevačkom samostanu.

Središnja proslava organizirana je 2. listopada, na Dan grada Hvara i blagdan sv. Stjepana – program počinje u 10 sati svečanom svetom misom s procesijom, a feštu će začiniti koncert klape Rišpet u 20 i 30 sati na Pjaci, ispred Lođe. Dječji program i 9. memorijalni turnir Lukša Nezić, kao i koncert hvarskih bendova Honey Disease i Old star organiziraju se 3. listopada, a 4. listopada u katedrali će biti upriličen koncert zbora Stadtkantorei Bremerhaven.

Program Dana grada bit će zaključen 9. listopada uz misu i mimohod u spomen na Tonija Petrića u organizaciji udruge Kapja jubavi. Uz brojna druga najavljena događanja u okviru proslave 150 godina organiziranog turizma, početak listopada obilježit će ekološka akcija povodom 50 godina zaštite Paklenih otoka.

Akciju Plava čistka grada Hvara 5. listopada i 6. listopada organizira Turistička zajednica grada Hvara, Javna ustanova „More i krš“, Ronilački centar „Viking“ i Grad Hvar s brojnim partnerima. Istoga vikenda održat će se i 8. susret tradicijskih brodova Dalmacije – Fešta forske pulene, u spomen na bitku kod Lepanta, s bogatim programom i ciljem očuvanja i promocije dalmatinske i hrvatske maritimne baštine.

Dalmacija danas

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.