1 min. čitanja

Pokret Otoka primljen u Europsku federaciju malih otoka

Pokret Otoka primljen u Europsku federaciju malih otoka
Foto: Boris Kačan

Na današnjem sastanku Upravnog odbora Europske federacije malih otoka (ESIN) potvrđena je odluka o primanju Pokreta Otoka u članstvo organizacije kao predstavnika hrvatskih otoka.

Pokret je još 7. i 8. rujna na estonskom otoku Kihnu sudjelovao kao promatrač na godišnjoj skupštini ESIN-a, a na kojoj je prihvaćen prijedlog predsjednika federacije Johna Walsha o primanju u članstvo nove organizacije iz Hrvatske.

Nakon jednoglasne podrške Skupštine, sastavljene od predstavnika finskih, alandskih, švedskih, danskih, irskih, škotskih i francuskih otoka, Pokret Otoka je s današnjim sudjelovanjem u Upravnom odboru postao punopravni član ESIN-a

ESIN je europska organizacija osnovana 2001. godine sa službenim sjedištem u Švedskoj, a okuplja predstavnike preko 1500 malih europskih otoka s preko 350 tisuća otočana.

Kao mreža otočana omogućuje razmjenu iskustava, znanja i najboljih praksi na lokalnoj razini, zagovara i razvija novi pristup razvojnim otočnim politikama te je glas malih otočnih zajednica na EU razini. Kao hrvatski predstavnik, Pokret Otoka će u i kroz ESIN nastaviti promovirati važnost održivog razvoja, rada u zajednici te bottom-up pristupa razvojnim politikama.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.