2 min. čitanja

POGLEDAJTE OVO Lijevo je projekt iz javne nabave, desno realizirana luka u Dragama

POGLEDAJTE OVO Lijevo je projekt iz javne nabave, desno realizirana luka u Dragama
Foto: Twitter / Google Earth / Screenshot

DRAGE - Na sjednici zadarske Županijske skupštine SDP-ov vijećnik Jure Zubčić dotakao se projekta luke Dugovača u Dragama, te činjenice da snimka iz zraka pokazuje kako uvelike odstupa stanje na terenu od projekta. Najviše se to, kaže, vidi u gradnji velikog gata koji ne služi za komunalne vezove, nego je dan na korištenje koncesionaru iz Karlovca.

- Projekt luke Dugovača mještani su dugo čekali, ali su dobili mačka u vreći. Broj komunalnih vezova se nije povećao, jer se gat dao u koncesiju. Vezovi se ne dijele prema nekom redoslijedu, najprije mještanima koji obavljaju ribarsku djelatnost, zatim lokalnim prijevoznicima i onda mještanima, nego su dani i onima koji tamo nikada nisu imali brod - rekao je Zubčić, dodavši da luka nije napravljena prema projektu, prenosi 057.info.

Foto: ŽLU Zadar

- Lijevo na fotografiji vidi se slika u projektu i u urbanističkom planu Općine Pakoštane, a desno završni izgled. Tko je izdao dozvolu da se projekt napravi suprotno urbanističkom planu? To se zove devastacija i pogodavanje investitoru. S obzirom da Karlovčani nisu dobili uporabnu dozvolu, zanima me jesu li platiti barem fiksni dio za koncesiju - pitao je Zubčić.

Zadarski župan Božidar Longin odgovorio je da će službe provjeriti je li luka napravljena prema projektu.

- Po mom osobnom dojmu, a nedavno sam nenajavljeno bio u Dugovači, sve je na svom mjestu. Je li možda kroz sezonu bilo više pritiska na komunalne vezove ne mogu reći, ali pratit ćemo situaciju preko naše lučke uprave, ako je netko dobio vez mimo pravilnika i to ćemo riješiti - odgovorio je Longin.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Dovršeno uređenje obalnog pojasa Pakoštane - uvala Dugovača
Završen je projekt uređenja obalnog pojasa u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Pakoštane - uvala Dugovača. Riječ je o investiciji vrijednoj preko 20 milijuna kuna, sufinanciranoj od strane Županijske lučke uprave Zadar, Zadarske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastruk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.