2 min. čitanja

Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad povodom „Dana u Vali“

Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad
povodom „Dana u Vali“
Foto: Plava promocija

STARI GRAD - Povodom „Dana u Vali“ i međunarodnog festivala tradicijskih brodova, mora i mornara, a u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad.

Za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Staroga Grada uz veliku podršku Splitsko-dalmatinske županije i u suradnji s Plavom promocijom omogućit će posjetiteljima „Dana u Vali“ besplatna probna ronjenja.

Pogled u plavo održava se u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Foto: Plava promocija

Tijekom održavanja Festivala, starogradska uvala pretvara se u slikovitu pozornicu ispunjenu tradicijskim brodovima, a posjetitelji „Dana u Vali“ osim uživanja u gastro delicijama, koncertima, izložbama i radionicama imat će mogućnost potpuno besplatno okušati se u ronjenju uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Za sve zainteresirane građane i posjetitelje Pogleda u plavo u Starom Gradu bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 23. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 24. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 18:00h na Trgu Tvrdalj u Starom Gradu.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku  uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Foto: Marjan Radović

Besplatna probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od 5 godina starosti, a za sigurnost ronioca početnika brinut će se ronioci RK HRVI Nemo-Adriatic.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem OVOG LINKA.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Posjetite „Dane u Vali“ u budite dio Pogleda u plavo!

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.