2 min. čitanja

Objavljene karte i poziv iskaza interesa za obavljanje ribolova srdelarom u kanalskim područjima

Objavljene karte i poziv iskaza interesa za obavljanje ribolova srdelarom u kanalskim područjima
Foto: Morski HR / MP

Na mrežnim stranicama Uprave ribarstva objavljen je poziv za iskaz interesa za obavljanje ribolova okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom u kanalskim područjima.

Obavljanje ribolova u dijelovima Kanalskih područja je definiranio u članku 7. stavku 2. (Prilozi od 6.-9.) Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom  ( NN 23/2022, 123/2022).

Ovlaštenicima povlastice koji imaju odobrenja za ribolov plivaricom srdelarom i plovila duljine od 12 m do 18 m, može se dopustiti obavljanje ribolova u Kanalskim područjima na temelju podnesenog i prihvaćenog Iskaza interesa pri čemu se Iskaz interesa podnosi putem elektroničke pošte na adresu: morsko.ribarstvo@mps.hr  i rmc@mps.hr na obrascu iz Priloga 10. ovog Pravilnika, najkasnije do 10. ožujka za tekuću godinu.

Po primitku Iskaza interesa iz stavka 2. ovoga članka Uprava ribarstva će elektroničkom poštom obavijestiti podnositelja o ishodu te ukoliko se Iskaz interesa prihvati, ovlaštenik povlastice plovila ostvaruje pravo na obavljanje ribolova u Kanalskim područjima od dana primitka obavijesti do 15. studenoga tekuće godine, vodeći računa o razdoblju trajne i privremene zabrane obavljanja ribolova plivaricom srdelarom.

Plovilima kojima se prihvati obavljanje ribolova u kanalskim područjima, ukupni godišnji ulov svih vrsta ograničen je na 280 t po plovilu. Ukoliko se u tekućoj godini dostigne ulov od 280 t svih vrsta, plovilo može nastaviti ribolov izvan Područja posebne regulacije ribolova do kraja tekuće godine, a unutar Područja posebne regulacije ribolova zabranjuje mu se ribolov tijekom razdoblja od naredne dvije kalendarske godine.

Iznimno, od 16. studenog do kraja ribolovne sezone sva plovila duljine veće od 12m, a do 18m u Područjima posebne regulacije ribolova definiranog u članku 7. stavku 1. Pravilnika (Prilozi od 1.-5.) ribolov mogu obavljati najviše 10 dana tijekom svakog od mjesečnih razdoblja.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.