2 min. čitanja

Podmorsko hodočašće Svetom Nikoli u Kraljevici

Podmorsko hodočašće Svetom Nikoli u Kraljevici
Foto: Vedran Dorušić

KRALJEVICA – Sada već tradicionalna manifestacija u Kraljevici, okupila je 70-tak ronilaca iz Hrvatske i Slovenije. Ova manifestacija održava se u subotu koja padne blizu Sv. Nikole, i okupi ronioce koju se još nisu spremni odreći svog gušta.

Samu akciju održava KPA Adria iz Kraljevice ispred svog prostorija kluba. Naime oni su u podmorje na 17 metara postavili kip Sv Nikole i pokrenuli ovo hvale vrijedno druženje.

Foto: Vedran Dorušić

Odličan je to primjer akcije u kojoj se druže početnici, iskusni i profesionalci, i baš je bitno sudjelovati a to nije teško. Zanimljivo je da dođu i ronioci koji ne rone iz ovog i onog razloga (recimo ozljede s nogometa), ali dođu se vidjeti.

Vidio sam i mlade snage iz KPA Marsonije ( Slavonski Brod ), koji su potegli do mora. Osim što je od 2008-e postavljen zaštitnik svih od mora,  2018. godine na toj poziciji i izložba skulptura »Mare Modul« koje su, kako je i planirano, danas zanimljiva staništa podmorske flore.

Foto: Vedran Dorušić

Ovo će biti posebna tema Morskog jer je to nešto što je ispalo odlično i dobra je nit vodilja za neke nove ideje.

Dan je bio sunčan, bura prešla u jugo, more je bilo 14 stupnjeva, uvjeti za fotografiranje i snimanje teški, ali zabave nije izostalo. Prije i nakon ronjenja, priča, tko je di ronio, kud se sprema, kako služi oprema, novi fotoaparat, kamera, blic, reflektor. Uglavnom sve bez „one” tema.

Foto: Vedran Dorušić

Nakon ronjenja, kuhano vino, ručak pa predavanja o zaštiti podmorja, povijesti i arheologiji. Nama koji to volimo, savršen dan.

Vedran Dorušić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.