1 min. čitanja

Počeo program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije

Počeo program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije
Photo: TZ Šibenik

ŠIBENIK – Na turističkom brodu koji ovo ljeto povezuje Grad Šibenik s Jadrijom predstavljen je program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Šibenčanima omiljenog kultnog kupališta.

Cijeli niz mladih i starih volontera sudjeluje u organizaciji događaja kojim se svečano obilježava 100 godina postojanja plaže Jadrije, koju šira javnost možda bolje prepoznaje po jarko obojenim vratima na ulazu u kabine. Za posjetitelje je pripremljen bogat program u kojem će se, kažu, pronaći za svakoga po nešto.

Foto: Grad Šibenik

U povodu jubilarne obljetnice u prodaju su stavljeni i suveniri, odnosno ručnici, majice i kape, izradit će se mural broda za Jadriju iza kabina, bit će objavljen natječaj za najbolju fotografiju Jadrije, a u rujnu će izaći i velika monografija čiji su autori Igor i Goran Radin.

Ovogodišnja proslava stogodišnjice gradskog kupališta bit će obilježena i instaliranjem javne česme koja će biti postavljena u parku između brodskog pristaništa i kabina, a koja će buduće generacije podsjećati na ovogodišnju jubilarnu proslavu osnutka Jadrije.

Program je organizirala Turistička zajednica Grada Šibenika uz potporu Grada Šibenika.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.