1 min. čitanja

Počeo Mjesec plave ribe u Crikvenici

Počeo Mjesec plave ribe u Crikvenici
Foto: Jadranka Deranja

CRIKVENICA - U Crikvenici je u petak počeo Mjesec plave ribe, tradicionalna turističko-promidžbena priredba koju Crikveničani organiziraju deseti put.

Sitna plava riba, srdela i inćun, tuna... dio su ponude Mjeseca plave ribe, a na svečanosti otvorenja čulo se kako su Crikveničani ostali upisani u povijest kao prvi ribari na sitnu plavu ribu i to mrežama-plivaricama, zatim kao prvi kočari - ribari povlačnim mrežama te prvi ribari koji su na Jadranu počeli ribolov na sviću, javlja Radio Rijeka.

Mjesec plave ribe stoga je simboličan, a ne samo komercijalni turističko-promidžbeni projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice i potrajat će od 9. do 30. rujna, najavljeno je.

Nakon simboličnog, ali i posve praktičnog otvaranja priredbe - spravljanjem biranih, ali i tradicijskih ribljih jela - u Bistro&beach baru Tunar u Selcu, tijekom rujna bit će na više mjesta organizirana ponuda ribljih jela, posebice jela od sitne plave ribe, te mogućnost upoznavanja i kušanja kako se jela od ribe tradicionalno sljubljuju s kvalitetnim vinima.

U tome će sudjelovati i vrsne sommelierke, svojevrsne ambasadorice kvarnerskog vinskog podneblja Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Martina Škarica i Monika Neral. U stručnim krugovima zovu ih ženskom sommelierskom reprezentacijom Kvarnera, a povezuje ih i zajednička im je ljubav i strast u angažmanu na edukaciji i afirmaciji vina, posebice kvarnerskih.

Premda će tijekom rujna i listopada biti još atraktivnih događaja, Mjesec plave ribe posljednja je veća posezonska manifestacija na Crikveničkoj rivijeri, a kao i nedavni Ribarski tjedan, produljuje razdoblje kvalitetnog posezonskog poslovanja ovdašnjih hotelijera i ugostitelja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.