1 min. čitanja

Počelo tradicionalno crnogorsko natjecanje u izležavanju - Pobjednik dobiva 350 eura

Počelo tradicionalno crnogorsko natjecanje u izležavanju - Pobjednik dobiva 350 eura
Foto: Pixabay/Ilustracija

U subotu je, nedaleko od Nikšića počelo tradicionalno natjecanje u izležavanju. Natjecanje je to po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi.

Ovaj doista neobičan i osebujan 'sport' organizira se već jedanaestu godinu za redom. Rekord od nevjerojatnih 117 sati ležanja ove godine pokušat će oboriti devet konkurenata iz Podgorice, Beograda i Danilovgrada.

Tijekom natjecanja natjecateljima je dozvoljeno jelo i piće, čitanje knjiga, mobitel, laptop...  Zapravo sve osim ustajanja. Pravila su malo promijenjena od prošle godine, pa sudionici imaju mogućnost svakih osam sati otići u wc. Za vrijeme ovog svog 'odmaranja' moraju ležati pod krošnjom stoljetnjeg javora.

Ove godine ima i nekih posebnosti. Pojedini igrači odlučili su, naime, prileći s članovima svojih obitelji, pa je tako Žarko Pejanović iz Podgorice došao sa suprugom i sestrom, kako piše portal Vijesti.

- U Podgorici je vruće, nisam bas najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično - kazao je Žarko.

Pobjednik ovog natjecanja dobit će 350 eura, rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora.

Crnogorci su inače prihvatili lijenost kao jednu od svojih osebujnih karakteristika i posebnosti na kojoj su nastale brojne šale na njihov račun.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.