1 min. čitanja

Počele pripreme za gradnju najsuvremenije bolnice u Šibensko-kninskoj županiji

Počele pripreme za gradnju najsuvremenije bolnice u Šibensko-kninskoj županiji
Foto: Pixabay

ŠIBENIK – Počele su pripreme za izradu projektno-tehničke dokumentacije za realizaciju dugoočekivanog projekta izgradnje nove bolnice u Šibeniku. Jučer je održan sastanak svih dionika unutar županije, koji su obećali zasukati rukave i konačno realizirati ono o čemu se priča godinama.

Riječ je o projektu od velikog interesa za sve žitelje Šibensko-kninske županije, složili su se sudionici sastanka na kojem su uz župana Marka Jelića i šibenskog gradonačelnika Željka Burića sudjelovali i ravnatelj šibenske Opće bolnice Kristijan Stipaničev te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur. Svi su se obvezali odraditi svoj dio zaduženja na projektu.

Nova bolnica planira se graditi na lokaciji u blizini Veteranskog centra u Šibeniku, a biti će opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom te u potpunosti energetski učinkovita.

Projekt pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice bit će prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.