1 min. čitanja

Po nalogu Državnog inspektorata, vlasnik restorana na splitskim Benama uklanja nelegalne objekte

Po nalogu Državnog inspektorata, vlasnik restorana na splitskim Benama uklanja nelegalne objekte
Foto: Društvo Marjan

SPLIT – Na osnovu rješenja Državnog inspektorata RH, kojima je utvrđeno da su u sklopu restorana Benedikt na splitskom predjelu Bene, na pomorskom dobru, nelegalno izgrađeni dio poslovne zgrade, sanitarni čvor, zatvoreni šank, drvena nadstrešnica, tri armirano betonske građevine gotove konstrukcije, malonogometno igralište, nogometno igralište, teniska igrališta, drvena kućica, tribina, lučni most i nadstrešnica kružnog oblika, UO za turizam i pomorstvo Splitsko- dalmatinske županije naložio je koncesionaru, vlasniku restorana, tvrtki Nacional d.o.o. uklanjanje navedenih objekata.

– Pozivamo vas da do 1. ožujka 2021. godine postupite sukladno citiranim Rješenjima te do navedenog datuma uklonite bespravno uklonjene građevine na koncesijskom području. Za vrijeme izvođenja radova, potrebno je pridržavati se uvjeta Konzervatorskog odjela u Splitu te uvjeta Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije Splitsko – dalmatinske županije.

Ukoliko ne postupite i uklonite navedene građevine i bespravno izgrađeni dio poslovne zgrade, u spomenutome roku početi će se primjenjivati odredbe iz Ugovora o koncesiji, sve u skladu s člankom 18. Pravilnika o gospodarskom korištenju, korištenju ili gradnji građevina i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Splitsko-dalmatinske županije, („Službeni glasnik Splitsko-dalmatinske županije“, broj 110/17), odnosno one odredbe koje se odnose na ugovornu kaznu, navodi se u dopisu tvrtki Nacional, vlasniku restorana Benedikt upućenog 18. 12. 2020. godine.

Nakon toga, koncesionar-prekršitelj je obavijestio Upravni odjel za pomorstvo i turizam SDŽ da kreće s uklanjanjem dijela objekata, dok je za nogometno igralište, teniska igrališta, tri armirano betonske konstrukcije, drvenu kućicu i nadstrešnicu kružnog oblika u tijeku izrada glavnog projekta temeljem Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, priopćio je portal Pomorsko je dobro Splitsko-dalmatinske županije.

https://www.facebook.com/drustvo.marjan/photos/a.1495041700554394/3971007642957775/

Prilog:

– Dopis UO za turizam i pomorstvo koncesionaru Nacional d.o.o.

Očitovanje koncesionara, tvrtke Nacional d.o.o.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.