2 min. čitanja

Plivači splitskih klubova pokorili maraton u Vinišću

Plivači splitskih klubova pokorili maraton u Vinišću
Foto: Klub daljinskog plivanja Split

VINIŠĆE – U organizaciji TZ Općine Marina i Kluba daljinskog plivanja Split, u Vinišću je održan prvi plivački maraton Vinišće na kojem su dominirali plivači splitskih klubova daljinskog plivanja Split i POŠK. Održane su utrke na dvije različite dužine staze i to na 3000 m te na 1500 m. Na dužoj stazi najbrže su plivali Lucijana Lukšić i Grgo Mujan oboje članovi KDP Split. Na kraćoj dionici slavili su Iva Rožić iz VK POŠK 1937 i Hrvoje Tomić iz KDP Split.

Po idealnim uvjetima za plivanje, u točno devet sati startao je 1. Plivački maraton Vinišće na kojem je nastupilo 120 plivačica i plivača od čega je na dužoj dionici plivalo njih 69, dok se za kraću odlučio 51. U konkurenciji za CRO CUP borili su se članovi osam klubova daljinskog plivanja. Uz članove klubova daljinskog plivanja na ovom natjecanju nastupili su i članovi plivačkih, vaterpolo i triatlon klubova te brojni rekreativci

Prvi su do cilja stigli natjecatelji u utrci na 1500 m i to Hrvoje Tomić, Davor Sučić i Nikola Dujić sva trojica članovi organizatora KDP Split dok je malo iza njih utrku završio i 14 godišnji Marko Đogaš iz Vaterpolo kluba Mornar. Nedugo nakon u cilj su uplivale i prve djevojke. Pobjednica je vaterpolistica IvaRožić iz VK POŠK 1937 ispred Mariete Košta i Marije Lucije Kozina iz KDP Split. Na zaveslaj do postolja ostala je još članica KDP Split, Chiara Kesić. U glavoj utrci, trećoj utrci ovogodišnjeg CRO CUP-a, ponovno je najbrži bio Grgo Mujan koji je na taj način nastavio niz nepobijedivosti koji traje još od sezone 2019. Nešto manje od dvije minute poslije njega do cilja je stigao poker plivača splitskog KDP POŠK i to Ivan Busatto, Ante Caktaš, Petar Matić i Duje Šarić.

Nešto manje od 38 minuta bilo je potrebno 14godišnjoj Lucijani Lukšić iz KDP Split da u svom debitantskom nastupu u daljinskom plivanju dođe do premijerne pobjede ispred svoje klupske kolegice Antonie Buličić te trećeplasirane Petre Čosić iz KDP POŠK. Odmah nakon Petre do cilja je stigla još jedna članica KDP Split, Karla Šitić dok je peto mjesto zauzela Laura Vrdoljak iz KDP POŠK.

Nakon ove utrke, daljinski plivači novi nastup imaju već sljedećeg dana u Rijeci gdje je na rasporedu još jedna utrka CRO CUP-a koja je ujedno Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m za dobne skupine. Slijedeći vikend slijedi prvi pravi izazov, utrka na 10000 m kojaće se održati u Rtini.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.